5.5.24

Kevät ja pörriäiset

Karu on nyt 16 viikkoa, noin viikon päästä 4 kk. Painoa löytyy 23 kg ja korkeutta noin 50 cm. Tähän mennessä Karu osaa istua, mennä maahan, odottaa, irti, tänne, olehyvä. Jotenkuten osaa: seiso, etsi. Osaa naksuttimella sheipaten laittaa jalat kirjan päälle, tälle ei ole vielä vihjesanaa. Myös osaa mennä kyykkyyn, tämä siis takajalkojen lihasharjoittelua. Ulkona hihnassa kävely onnistuu ikään nähden hyvin, enimmäkseen mennään rauhassa hihna löysällä ja tästä palkkailen välillä. Pyritään pysymään joko oikealla tai vasemmalla, jos meinaa vaihtaa puolta ilman lupaa, niin pysähdyn ja odotan että menee takaisin. Tämän on tajunnut jo hyvin, mutta välillä pysähdellään enemmän ja välillä vähemmän. Nyt olemme alkaneet harjoitella sitä, että kaulapannan kanssa kävellään vierellä ja valjaiden kanssa pääsee kauemmaksi. Katsotaan kuinka tässä käy. Voi olla että lisään käskysanan tähän vierellä kävelyyn, jotta se myös onnistuisi valjaidenkin kanssa.
Haasteita meillä on muiden koirien ohituksen kanssa ja kävelylenkit hihnassa koirakaverin kanssa. Silloin vetää kuin höyryjuna. Ohitukset tosin menevät ihan hyvin kunnes koira tulee liian lähelle. Jos vastaantulevat haukkuu niin sitten haukkuu tai murisee tämäkin. Ulkona joskus käskyt menevät kuuroille korville, esim. istuminen on haastavaa ulkona, koska se on niiiiin tylsää. Mutta metsässä vapaana ollessaan kyllä kuuntelee vielä hyvin eikä lähde kauas. Hampaiden katsominen on myös vähän tylsää touhua. Ensi viikolla aloitamme kuuden kerran arkitottelevaisuuskurssin, joten siellä saamme varmasti hyvää treeniä. Kurssi järjestetään meiltä pienen kävelymatkan päässä, joten ei voisi olla parempi sijainti.Painit metsässä samojedipennun kanssa meni loistavasti, kylläpä niillä oli hauskaa. :) Naapurin corgin kanssa myös tuntuisi leikit kohtaavan lyhyen tapaamisen perusteella, joten siitäkin saisi painikaverin. Tänään käytiin Murunkin kanssa metsässä. Karulla on siis kaksi hyvää painikaveria (ehkä myös kolmas), joten eiköhän se riitä. Ei se määrä, vaan laatu!

Siljan kanssa ulkoillen.Vietit alkavat Karulla heräämään metsäneläinten perään. Siili nähtiin ja voi hyvänen aika kun oli kiinnostava. Lintujen perään pitää päästä, mutta orava pihalla ei kyllä ollut niin kiinnostava juttu vaikka se kovin ääntelikin ja pomppi edes takaisin. Kimalaisetkin ovat heränneet ja nekin ovat kovin ihmeellisiä pitäessään kummalista pörinää. Pitää olla varovainen, koska en epäile yhtään että Karu voisi sellaisen suuhunsa napata.Siili!!

Täysin sisäsiisti tuo ei vielä ole. On päiviä, jolloin ei pissaa kertaakaan sisälle ja on päiviä milloin tulee useampi pissi sisälle.

Pihalla tuo koira olisi koko ajan. Nyt kun on lämmintä ulkona, pidetään terassin ovea auki eikä tuo tule sisälle ollenkaan. Mutta ei malta nukkua pihassa, joten on aika väsynyt poika jos siellä viettää paljon aikaa. Pissitkin tekisi mielummin muualle kuin pihalle.

15 vk

16 vk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti