10.4.23

Pääsiäiskuulumiset

Kira voi tällä hetkellä edelleen hyvin (koputtaa puuta). Kira on tosi pirteä, aktiivinen ja syö hyvin, vaikkakin nirsous tuottaa välillä vaikeuksia. Kiralla on ollut tiukka ruokavalio koska olen pelännyt ruoan aiheuttamaa närästystä. En tosin usko että pelkästään ruoka aiheutti Kiralle niitä pahoja oireita. Tällä hetkellä ruokavalioon kuuluu kala- ja hevosnappulat, sian sydän, sian maksa, maksalaatikko, sian munuainen, hevosen liha, lampaan liha ja hevosherkut. Kira syö lihat eri muodoissa, välillä jäisenä, välillä keitettynä jne. Ehkä kaksi kertaa peräkkäin maistuu sama ruoka mutta sitten vaatii vaihtelua. Närästyslääkkeitä ollaan voitu hieman vähentää, nyt aamuisin menee edelleen esomeprazol 10 ml (6,6 mg) ja iltaisin gaviscon 2 ml. Esomeprazol on onneksi helppo antaa eikä se maistu ilmeisesti juuri millekään, joten sitä mielelläni jatkan pitkään. Ilta-gavisconin kokeilen tipauttaa pois kokonaan ja sitä voisi antaa aina tarvittaessa.

Reilu kaksi viikkoa sitten Kira oli viimeksi lääkärissä ja kävi puntarissa. Kira oli laihtunut ja sen huomasi kun Kiran nosti syliin. Käytin Kiraa uudestaan puntarilla eläinkaupassa ja olin hieman huolestunut kun huomasin että Kira oli laihtunut vielä lisää. Normaalisti Kiran kuuluisi olla 6,9 kg, kaksi viikkoa sitten painoi 6,6 kg, ja nyt 6,4 kg. Nyt kysymys on, että laihtuuko Kira siksi koska maksa ei toimi vai siksi koska se on saanut tosi vähärasvaista ruokaa? Kira käy nyt normaalipituisilla lenkeillä jälleen sekä pääsee pihalle vahtimaan. Se saattaa olla tunteja ulkona lumella makoilemassa. Eli energiankulutus on kasvanut taas normaalille tasolle. Kiran iho myös hilseilee kovasti, mikä on aikaisemmin korjaantunut rasvan lisäämisellä ruokavalioon. Joten olen nyt parina päivänä uskaltanut antaa Kiralle voita ruoan mukana ja voi juku, Kira on syönyt tosi isojakin määriä ruokaa! Maistuu ilmeisesti hyvältä. Hieman on maha löysällä, joten etsitään tasapainoa sopivan rasvan määrään.


Kiran maha on todella herkkä kaikelle. Esimerkkinä, ostin uusia herkkuja, Brit dental peuraherkkuja. Annoin yhden herkun pienissä osissa ja Kira oli aivan haltioissaan kuinka hyvää se oli. No, yö meni ulkona ravatessa kun tuli kunnon ripuli... Harmittaa, sillä Kira alkaa kyllästymään ainaisiin hevosherkkuihin, varsinkin kun niitä on annettu nyt aika paljon. Ajattelin kokeilla kypsentää sian munuaista jollain tavalla ja tehdä siitä extra hyviä herkkuja. Munuainen on Kiran herkkua, mutta suuri määrä tekee kakasta löysää.Kira on viimeisten viikkojen aikana pyytänyt joka yö ulos. Aluksi luulin, että sen pitää päästä kakalle, mutta nyt syyksi on selvinnyt virtsaamisen tarve. Kira ei juo mitenkään normaalia enempää mielestäni, joten en tiedä miksi sille on tullut nyt tarve usein pissaamiselle. Eräänä aamuna Kira taas laski alleen kun se ei ollut pyytänyt yöllä ulos. Olen myös huomannut, jos Kira ei pyydä itse yöllä ulos, se alkaa nuolemaan vulvaansa ja vaihtelee usein makoilupaikkaa. Kun olen vienyt Kiran ulos ja se on päässyt pissille, nuoleminen loppuu ja Kira nukkuu sen jälkeen hyvin. Viimeksi kun Kira laski alleen, vein virtsanäytteen eläinlääkäriin ja se oli ok. 


Reilun viikon päästä on verikoekontrolli. Jännittää aivan hirveästi. Otan siellä myös pissa-asian puheeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sosiaalistamista kaikilla mausteilla

Nyt on Karu saavuttanut 12 viikon iän, joka tarkoittaa sitä, että teoriassa paras sosiaalistumisvaihe on ohitse. Tämähän ei ole tietenkään k...