8.5.17

Rallytreenit #12 & #13

Treenipäivitykset ei taida olla mun juttu. :D En muista kirjoittaa niistä heti ja sitten unohtuukin että mitä me siellä tehtiinkään. Jos kuitenkin yrittäisin muistaa raapustaa nämä kesän rallytreenit vielä että muistaa myöhemmin miten meillä on sujunut.

Treenit nro 12 oli 20. huhtikuuta enkä nyt millään muista mitä myö siellä tehtiin.. Joten se siitä.

Tässä välissä oli viikko ilman treenejä.

Viime viikolla oli varmaan parhaat treenit ikinä. Nyt kun ilmat lämpiää niin siirryttiin kaukalolle, aurinko paistoi ja oli lämmin, aivan ihana kesäinen keli! Kyltit olivat kuitenkin kateissa, joten tehtiin pujottelua, pari käännöstä, hyppyä, käytösruutua ja tötsän kiertämistä.

Pujottelussa ja käännöksissä mukavaa vaihtelua teki se, että ohjaaja naksutti vierestä aina kun täytyi palkata koiraa. Näin ohjaaja näki sivusta kun koira oli oikeassa kohdassa tai teki liikkeen hienosti niin palkka tuli ainakin oikeaan aikaan.

Hyppyä tehtiin molemmilta puolilta. Huomattiin että minun täytyy ottaa muutama juoksuaskel että Kiran seuraaminen sulautuu mukavasti hypyn jälkeen. Kirakin on oppinut "hyppy" sanan kuullessaan katsomaan eteensä.

Käytösruudussa Kira pysyy hienosti paikallaan. Palkatta en ole pitänyt kokonaista kahta minuuttia, mutta uskon että siinä pysyisi jos se nyt tehtäisiin. Torstaina viimestään täytyykin kun ollaan nollakoirakkona voittajaluokassa, jäiks!


Rally-tokossa on mestariluokassa liike, jossa koiran täytyy jousta tötsän luokse ja pysähtyä siihen, sekä jousta takaisin omistajan luokse tämän siirtyessä seuraavalle kyltille ja kutsuessaan koiran luokse seuraamaan. Tätä ei olla aikaisemmin harjoiteltu, joten odotukset eivät olleet kovat. Ohjaaja neuvoi että voi olla parasta ensin opettaa koira kiertämään tötsä, niin se on sitten helppo pysäyttää oikeaan kohtaan kun se sen oppii.
Ensin aloitettiin niin että olin ihan vieressä ja ohjasin kädellä Kiran kiertämään ympäri. Meni nätisti. Sitten otin askeleen taakse ja ohjasin. Kirasta huomasin että nyt se tajusi mikä on homman nimi. Otin askelia taaksepäin pikkuhiljaa, pari kertaa Kira kokeili että mitä jos ei kierräkkään vaan menee ihan läheltä mutta silloin ei palkkaa tullut. Lopulta olin parin metrin päässä ja Kira kiersi tötsän käskystä, olin yllättynyt kuinka nopeasti se oppi asian mitä ei olla ikinä harjoiteltu! Viimeisen kiertämisen jälkeen jäin puhumaan ohjaajan kanssa jostain tötsän kiertämiseen liittyvästä, kun huomasin sivusilmällä että Kira lähtee määrätietoisesti tötsää kohti ja kiertää sen! Olin ihan hämmentynyt, huh kun on fiksu koira! :D Isot kehut ja palkat sai omatoimisesta työtä, on mulla vaan hieno hauva!

Lopuksi jäi vähän luppoaikaa ja tehtiin voittajaluokan liikkeitä, puolenvaihtoja lähinnä ja uutena otettiin sivulla peruuttaminen. Eli koira peruuttaa sivulla seuraten omistajan kanssa kolmen askeleen verran. Lähdettiin kokeilemaan ja ensimmäinen askel meni tosi hyvin, toisen askeleen kohdalla meni jo viistoon sen verran että Kira kääntyi ympäri. Mentiin sitten kaukalon seinämää vasten ja siinä mentiin hienosti pari askelta. Kokeiltiin uudemman kerran ja aina meni vain paremmin! Pari kertaa päästiin tekemään kaikki kolme askelta Kira nätisti vierellä peruuttaen. Oon niin ylpee Kirasta, tää laji on niiiiin meidän juttu!

Torstaina tosiaan mennään nollakoirakoksi virallisiin kisoihin, odotukset eivät ole korkealla - katsotaan mitä me jo osataan ja mitä pitää treenata enemmän.

Ps. Trimmeri on nyt kotiutunut! Peten koiratarvikkeesta tilasin torstai iltana ja jo nyt maanantaina sain sen hakea kotiin, täydet pisteet nopesta toiminnasta. Kunhan yöpakkaset loppuu niin Kiralta lähtee karvat, ehkä jo seuraavana viikonloppuna. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...