1.4.17

Kohta taas nakuillaan

Kohta alkaa taas kuumat kevät- ja kesäkelit, on siis pian aika ajella Kiran turkki. Olen aikaisempina vuosina lainannut kaverin karvaleikkuria, mutta nyt ajattelin että on aika ostaa oma. Tulen luultavasti ajelemaan Kiran turkin vielä monena kesänä, joten oma kone tulee tarpeeseen. Kone, jonka ajattelin ostaa on siis Andis Pro-Pet MBG-2 Peten Koiratarvikkeesta. Mukana tulisi yksi 1,5mm terä ja 4 leikkuukampaa (3-13mm).

Vielä en ole päättänyt minkälaisen trimmin Kiralle teen, mutta tärkeimmät ajelukohteet ovat kuitenkin maha, reidet, hännän alus ja kaula. Hännän alus hotspottien estämiseksi (Kira ui paljon kesäisin) ja nuo muut alueet ovat tärkeimmät viilennykseen (isot verisuonet). Niskaan tykkään jättää karvaa että saan Bayvanticin levitettyä piiloon, häntä saa myös pitää karvoituksensa.

Laitetaas tähän kuvia eri trimmauksista vuosien varrelta.

Ensimmäisenä on vuosi 2010, Kiran ensimmäinen kesä. Silloin leikeltiin saksilla kun ei muuta osattu tehdä. En tiedä helpottiko Kiran oloa juurikaan, mutta ainakin yritettiin.

2010

2011, Kira sai pitää turkkinsa. Tiputti sen hienosti pois ajoissa joten ei ollut tarvetta ajelulle.

2012, oli kuuma kesäkuu ja Kiralla vielä paljon turkkia. Kaveri tuli keventämään, otettiin kyljistä ja selästä enimmät pois. Ei ajeltu kovin lyhyeksi. Helpotti Kiran oloa varmaan hieman, mutta tuskin merkittävästi.

2012

2013, nyt ymmärsin ajella ihan nakuksi! Helpotti jo kummasti, koko kesän riitti virtaa ja Kira osasi nauttia elämästä kun ei ollut kuuma. Hyönteisetkään eivät häiritse kun on Bayvantic laitettu kuukauden välein. Karvaa jätettiin niskaan, selkään ja häntään.

2013

2014, trimmattu oikein tyylikkääksi! Lempparitrimmaus tähän mennessä.

2014

2015, asuttiin Helsingissä ja oli kylmä kesä, ei nähty tarvetta ajella lyhyeksi.

2016, nakuiltiin jälleen. En panostanut ulkonäköön vaan ajelin muut paitsi niskan ja hännän.

2016

Tänä vuonna tulee olemaan aika samanlainen tyyli kuin vuonna 2014. Mietin vielä selkäkarvojen jättämistä, ne varmaan pitäisivät selkälihakset lämpimänä viilempinä päivinä.

Tänä vuonna ajattelin pysyä erossa kaikista karvojen ajeluun liittyvistä keskusteluista. Joidenkin päähän ei millään iske ajatus että ajelu tehdään siksi että koiralla olisi helpompi olla. Jos eivät tajua näinkään yksinkertaista asiaa, miksi uhraisin heihin yhtään enempää aikaa.

Olisiko teillä lukijoilla ideoita erilaisiin trimmeihin? :)

2 kommenttia:

Sosiaalistamista kaikilla mausteilla

Nyt on Karu saavuttanut 12 viikon iän, joka tarkoittaa sitä, että teoriassa paras sosiaalistumisvaihe on ohitse. Tämähän ei ole tietenkään k...