11.2.17

Rallytreenit #2

Torstaina oli meidän toiset treenit. Kiralle annoin ruoan ennenkuin lähdettiin ettei olisi niin kova nälkä kuin viimeksi. Treeniherkuiksi päätin paistaa karitsan munuaisia voissa, jotka kypsennyksen jälkeen "kuivasin" talouspaperiin (ylimääräinen rasva pois). Tämän jälkeen pilkoin ne pieniksi nameiksi.
Plussaa munuaisissa oli maistuvuus. Oli sormet hellänä treenien jälkeen kun Kira meinasi viedä koko käden. Miinuksena haju: keittiössä haisi paiston jälkeen kusi. :D Sormetkin haisi koko loppupäivän. Kira oli kuitenkin niin hulluna herkkuihin että eiköhän me jatkossakin näitä nameja tehdä.

Ollaan kotona treenattu seuraamista ilman edistämistä hitaassa vauhdissa, mikä on sujunut suhteellisen hyvin. Meillä on ollut myös ongelmana vinous perusasennossa, mutta siinä Kira on tsempannut kyllä hurjasti! Ehkä olen osannut palkata oikein! :)
Treeneissä oltiin hyvillä fiiliksillä eikä Kira malttanut odotella että saisi näitä hyviä haisevia herkkuja. Teemana oli sivuaskeleet, olen sitä pari kertaa Kiran kanssa aikaisemmin harjoitellut. Treeneissä sitten kokeilin käskysanaa "seuraa" ja tein askeleen etuviistoon (että voitaisiin myöhemmin siirtyä täysin suoraan sivuaskeleeseen). Kira luuli että lähdetään nyt sitten liikkumaan ja meni minusta ohi kun olin pysähtynyt, eikä mennyt ollenkaan samassa linjassa minun kanssa. Taisi Kira vähän hämmentyä. Hetki sitä harjoiteltuamme eikä edistystä oikein näkynyt, kokeilin ottaa sitten sivuaskeleen täysin sivuun ja sanoin Kiralle "sivu". Ihme tapahtui, Kira nosti pyllynsä ylös, oli samassa linjassa mun kanssa ja seuras mun vierelle. Mahtavaa!
Tehtiin myös pientä radan pätkää, jossa oli pari meille uutta AVOimen luokan liikettä; pyörähdys liikkeessä ja istu-käännös vasempaan-istu. Nekin meni Kiralta oikein sujuvasti. Muut kyltit olivatkin meille jo tuttuja, istu-kierrä koira, käännös oikeaan, pujottelua ja juoksemista.

Kaikenkaikkiaan oikein onnistuneet treenit, jäi kyllä hyvä mieli! :) Viimeksi kotiläksyistä emme tehneet eteentuloharjoituksia, jos nyt niitä tehtäisiin ennen seuraavia treenejä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sosiaalistamista kaikilla mausteilla

Nyt on Karu saavuttanut 12 viikon iän, joka tarkoittaa sitä, että teoriassa paras sosiaalistumisvaihe on ohitse. Tämähän ei ole tietenkään k...