26.11.16

Kennelyskä kylässä

Minun flunssa loppui ja Kiran alkoi. Ensi oireina kolme päivää sitten alkoi Kiran haistellessa kuulua rohinaa ja reverse sneeze -kohtauksia tuli pari kertaa päivässä. Eläinlääkäriltä kysyin ja hän sanoi että nyt on liikkeellä koirien ylähengitystietulehdusta. Tätä aloin epäillä, mutta myös nenäpunkki kävi mielessä. Kira ei kuitenkaan aivastellut kertaakaan, joten nenäpunkit tuntuivat epätodennäköisiltä.
Tänä aamuna alkoi aamupissatuksen jälkeen Kiralla kova yskä ja kakominen. Siitä heti arvasin että kyllä tämä kennelyskää on, Kiralla on se kerran aikaisemmin ollut ja samanlaista kakomista oli nytkin. Aamun yskänkohtaus kesti pitkään, mutta päivää myöten alkoi helpottamaan ja lopulta yskä tuli pienempinä kohtauksina ulkona käydessä tai linnuille haukkuessa. Nuuskuttaminen on edelleen äänekästä, kuorsaamistakin esiintyy normaalia enemmän. Kira on onneksi erittäin virkeä ja ruokakin maistuu. :)
Rally-tokokisat menivät nyt sivu suun. Onneksi meillä on aikaa kisailla myöhemminkin, nyt lepäillään tämä tauti pois. Laitamme katseet kohti uusia suunnitelmia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti