4.12.16

Huono päivä

Mulla tuntuu olevan äärettömän huono onni lemmikkien terveyden kanssa...

Viime yönä Kira herätti minut hyvin levottomalla olollaan. Yleensä kun Kira herättää yöllä niin sillä on vatsa sekaisin - tällä kertaa tilanne olikin eri. Mentiin ulos, mutta pissojen lisäksi mitään muuta ei tullut, joten hetken aikaa ulkona pyörittyämme tultiin takaisin sisälle. Menin takaisin nukkumaan mutta Kira piti valveilla. Hermohan siinä meinasi mennä, tylsääkö sillä vain on vai kiusakseenko ei anna nukkua? Päätin nousta ja katsoa että mikä mättää. Hirveän paha mieli tuli kun huomasin että Kirallahan on kipuja. Sohvalle kun istahdin niin Kira tuli suoraan syliin. Normaalisti tulee erittäin harvoin vapaaehtoisesti syliin, nyt ei olisi poistunut mun vierestä millään. Kira läähätti koko ajan ja välillä vaihtoi asentoa, näytti siltä että kivut olivat kohtauksellisia. Kira säpsähti aina kun sattui ja vaelsi huoneessa, palaten takaisin minun luokse haluten paljon huomiota.
Kyllä kävi taas mielessä kaikki mahdollinen... Ienten väri oli onneksi ok, joten sisäistä verenvuotoa tuskin olisi (pelkäsin että trombot olisivat taas laskeneet). Suolitukos olisi epätodennäköinen, koska kakkaa on tullut. Säikähdin että jos se onkin haimatulehdus..?! Sitten rauhoitin mieleni, jos onkin vain maha kipeä ja kohta lentäisi ripuli. Odoteltiin sisällä, annoin Kiralle hieman herkkuja, ne onneksi maistui. Rapsuttelin ja juttelin yrittäen pitää Kiran huomion jossain muualla kuin kivuissa.
Sitten myö käytiin uudestaan ulkona. Kiralla oli hieman epämukava olo, mutta juoksi innoissaan lumessa ja sai jopa hepulin! Taas pyörittiin ulkona jonkin aikaa mutta kakkaa ei vain kuulunut. Sisälle tullessa Kiran olo oli hieman helpottunut, häntä ei ollut enää alhaalla ja kivut eivät olleet niin voimakkaat. Ajattelin että nyt kokeillaan jos pystyttäisiin nukkumaan. Sängyllä Kira tuli ihan kylkeen kiinni - mitä ei ikinä tee - ja pyöri siinä hetken aikaa, mutta lopulta meni kuitenkin jalkopäähän ja nukahti sinne. Aamulla Kiran vointi oli taas normaali. Edelleenkään mulla ei ole mitään hajua missä ne kivut Kiralla oli ja mistä ne tuli. Vahva veikkaus on vatsakivuissa. Närästyskin kävi mielessä. Kumpa tämä ei vain toistuisi.
Ja jotta vaivat eivät tähän loppuisi, niin huomasin Diivalla patin. Herneen kokoisen aristamattoman patin keskellä vatsaa. Ei ole ihossa kiinni vaan on syvemmällä. Diivan vointi on onneksi hyvä, joten seurailen painoa, syömistä, juomista ja patin kokoa ensi hätään. Diiva on ollut kyllä terveydeltään hankalampi tapaus, että ei tämä patti hirveää järkytystä saanut aikaiseksi, harmittaa vaan aivan vietävästi. Toivottavasti oisi vielä paljon yhteistä aikaa jäljellä, on niin persoonallinen ja ihana tapaus tämä Diiva...
Huomasitte varmaan blogin uuden ulkoasun? Entäs sen että marsuja on bannerissa neljän sijaan kolme? Tähän on syynsä; Tirtsi-marsu lähtee jouluna uuteen kotiin. Kirjoitan tästä aiheesta oman postauksen hieman myöhemmin.

2 kommenttia: