10.12.16

Vauhti-Raksun tilaus

Kira ihmettelee hevosen jalkaa. Suostui syömään kun se oli ollut ensin 3kk lumen alla.  • Broilerin jauheliha luuton 2kg
  • Naudan jauheliha luuton 2kg
  • Lampaan jauheliha luuton 1kg
  • Kanan selkäranka 0,8kg
  • Lampaan kylkiluut n.1kg
  • Naudan jauhettu maksa n.0,45kg
  • Kuivattu poron jänne x 2

Hintaa näille tulee yhteensä 32,81e (josta saan -5e pois lahjakortilla) ja ovat noudettavissa 18.12.

Tykkään kokkailla Kiralle. Se on ihan parasta. Tällä kertaa ajattelin tehdä valmiita liha-aterioita muovirasioihin, niin että pakkasesta olisi helppo ottaa aina yksi sulamaan ja se riittäisi muutamaksi päiväksi. Lisät sekottaisin ruokaan ennen tarjoamista. Jos inspiraatiota riittää kun tilaus tulee niin kypsennän varmaan kaikki lihat. Joukkoon laitan kuituja enemmän kuin mitä aikaisemmin että saa vatsansa täyteen muttei liho. Kuidun lähdettä en ole vielä päättänyt, mutta mielessä on ainakin riisi. Joihinkin annoksiin laitan sekaan kananmunaa ja muikkuja tai lohta.
Kananselät ovat hyvää ajanvietettä ja hampaiden putsausta, niissä on kuitenkin sen verran lihaa että samalla hoituu päivän ateria. Lampaan luut on sitten tarkoitettu liharuoan jälkeen rouskutelvaksi. En tule näitä antamaan joka päivä, saati edes joka viikko.
Poron jännettä haluan kokeilla herkuksi.

Myönnän, Kira on tällä hetkellä lihava ja se on ihan mun oma syy (asiaa ei ole auttanut mun flunssa tai Kiran kennelyskä). En ole Kiraa punninnut, mutta kylkiluut eivät ole ikinä tuntuneet näin heikosti. Hups. :D Ruokakin on jäänyt punnitsematta, enkä ole muutenkaan kerinnyt koko ruokintaan panostaa - ollaan menty lähinnä liha-nappula linjalla. Tähän tulee tilauksen jälkeen muutos.

Viimeksi kun kirjoittelin raakaruokinnasta, Kiran vatsa oli edelleen hellänä lääkekuureista. Nyt on vatsa rauhoittunut ja nirsoilu lisääntynyt - eli Kira on enemmän oma itensä.

"Lihat. Lääkekuurien jälkeen vatsa kestää todistetusti poroa, peuraa, broileria ja kalkkunaa. Seuraavaksi vuorossa nauta. Yritän pitää rasvan määrän kohtuullisena.
Raakaa kananmunaa maha ei ainakaan vielä kestä.

Kalasta etenkin kuha sopii Kiran vatsalle. Pieni määrä lohta on myös ok."
Nyt kestää myös nautaa ja possua, erilaisissa muodoissa. Lihoista ja kaloista ei ole mennyt vatsa sekaisin pitkiin aikoihin. Raakaa kananmunaa Kira on saanut pieniä määriä leipomisen yhteydessä ja se on ollut ok. Keitetyt munat sopivat.

"Rustot ja luut. Kokeilin viimeksi jokunen kuukausi sitten ja silloin ainakin tuli ripuli. Nyt kun maha ollut pitkään hyvässä kunnossa niin voisin kohta kokeilla uudestaan."
Broilerin siivet ovat sopineet, muita rustoisia en ole kokeillut. Luitakaan muistaakseni en ole antanut...

"Nappulat. Kiran maha kestää tietyt nappulamerkit."
Nykyään kaikki antamani nappulat ovat käyneet.


En muistanutkaan että keväällä Kiran maha ei kestänyt edes kaikkia lihoja! Kyllä on helpottavaa kun voi ostaa vapaammin kaupasta ale-tuotteita kun tietää että ripulia ei tule. Luut ovat vielä kysymysmerkki, mutta se nähdään sitten kun lampaan kylkiluut saapuvat.


 Minua kiinnostaisi että millä tavoin te muut ruokitte koirianne!
Mistä ostatte/tilaatte ruoat? Ruokitteko nappuloilla, raa'alla, 50/50 vai jotenkin muuten? Miksi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...