18.10.16

Syy hematuriaan selvitetty?

Eilen oli Kiran lääkäriaika, otettiin verinäyte ja pissanäyte kystosenteesillä.
Verinäytteenotossa Kira nyki paljon ennenkuin pistettiin (niinkuin aina), mutta kyllä se neula sinne suoneen meni. Verestä tehtiin pieni verenkuva, jossa kaikki oli viitealueella. Loput veret lähti postilla Lohen metabolomiikkatutkimukseen.
Pissanäyte kystolla jännitti, koska neulan piti osua kerralla, eikä Kira saisi liikkua senttiäkään. Hoitajan kanssa nipisteltiin Kiraa eri paikoista niin se ei onneksi tuntenut neulaa - näyte olisi siis luotettava.

Pissasta tehtiin stix ja sedimentti. Lääkäri kirjoitti näin: "Kiralla on virtsarakossa suoraan otetussa virtsanäytteessä punasoluja ja hyaliinilieriöitä ja joitakin sarveistuneita pintasoluja. Jälkimmäiset ovat normaaleja ja pieni määrä punasolujakin on normaalia."
Eläinlääkäri selitti että sedin perusteella voidaan nyt todeta, että veri tulee hyvin epätodennäköisesti munuaisista. Ja koska veri oli jo rakossa, se ei tule myöskään virtsaputkesta. Ultrassahan rakko näytti normaalilta, joten voidaan periaatteessa todeta että Kiran pissassa nyt vain sattuu olemaan verta. Yksi mahdollisuus siihen on, että kun Kira pissaa rakkonsa aina tyhjäksi lenkin alussa ja pusertaa muutamia pisaroita pitkin lenkkiä, että rakon seinämät hankaavat toisiaan vähän niinkuin jatkuvasti.

Voidaanko siis sanoa että mysteeri selvitetty? Mitä luultavammin kyllä. Jatkossa pissan seuranta stixillä silloin tällöin (seuraavan kerran 3kk kuluttua) ja trombojen tsekkaus ehkä 6kk-12kk kuluttua.

Olen helpottunut, sillä mitään hengenvaarallista Kiralla näiden tutkimusten valossa ei ole. Eletään normaalia elämää ja osallistutaan kuun lopussa rally-toko kisoihin, sekä aloitetaan talvikauden treenit hallissa marraskuusta lähtien. :) Hurraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sosiaalistamista kaikilla mausteilla

Nyt on Karu saavuttanut 12 viikon iän, joka tarkoittaa sitä, että teoriassa paras sosiaalistumisvaihe on ohitse. Tämähän ei ole tietenkään k...