10.3.24

Ensimmäinen viikko takana

Karu kasvaa hyvää vauhtia isommaksi pojaksi. :) Leikkisä kaveri on hereillä ollessa, hän osaa viihdyttää ihan itse itseään, ei siis tarvitsisi välttämättä edes meistä leikittäjää, mutta totta kai hänen kanssaan leikitään. Nukkuu myös välillä eri huoneessa ja kun vieraita oli kylässä, halusi mennä hetkeksi takapihalle yksin rauhoittumaan. Fiksu poika. Yksinoloa ollaan sen verran harjoiteltu että roskat ollaan viety ilman Karua, eikä mitään älämölöä ole sisältä kuulunut.


Mielestäni Karu on aika hyväkäytöksinen pennuksi, ainakin vielä. Silloin kun on yliväsynyt, niin puree helposti liian kovaa eikä meinaa rauhoittua. Mutta muuten kyllä on mukavan rauhallinen ja leikkii rauhallisesti. Kynsien leikkuu onnistuu leikin ohessa. Pissat tulee enimmäkseen ulos, kakalle osaa pyytää ulos katsomalla ovea ja istumalla. Ruokaa saadessaan osaa istua ja katsoa silmiin. Ruokaa tai leluja kohtaan ei ole resurssiaggressiivinen. Tassut ja hännän ja pallit (ovat laskeutuneet!) antaa hienosti tunnustella. Ei arasta vieraidenkaan kosketusta. Korvat ovat ainoastaan sellainen herkkä kohta, ei tykkää jos niitä hipelöidään liikaa, tähän tarvitsee siis ekstra treeniä.



Harmittaa kun oman möhläyksen takia Karulla on ollut ripulia. Paino on kuitenkin noussut kiitettävästi joten mikään hätä tässä ei ole. Laihakaan Karu ei ole ja ruokahalua olisi vaikka muille jakaa.

Vettä Karu tykkäsi juoda tassu tai kaksi vesikupissa. Se on onneksi nyt jäänyt pois. Sen sijaan juomisen jälkeen puolet litkitystä vedestä tippuu huulista lattialle kupilta pois tullessa.

Vielä maaliskuun aikana aloitamme pentukoulun. :) Jännittävää! Varhaisrokotus oli myös tarkoitus ottaa 8 vk iässä, mutta se vähän venähtää ripulin vuoksi, joten nyt saa sen 9 vk ikäisenä (jos kaikki menee hyvin).




Koiria ei tunnu enää ainakaan kamalasti aristelevan. Ihan ihmeellistä kuinka tuon reipastumisen huomaa ihan päivissä! Ollaan tavattu kiltti naapurin collie ja sovittu toisen naapurin kanssa pentutreffit metsään joku päivä. Tarkoitus on Karun kanssa opetella että hihnassa ollessa kukaan ei tule meidän iholle tervehtimään, ettei isompana ahdistuisi hihnakävelyillä muista. 

Karu tervehtii vieraita hauskasti varmaan rotutyypilliseen tapaan. Eli kun tapaa jonkun, käy eleettömästi haistelemassa ja sitten se oli siinä. :D Mutta jos vieras osoittaa ekan tervehtimisen jälkeen huomiota eli rapsutuksia, niin silloin alkaa häntä heilumaan ja vieraan kanssa on kivaa!



Kissankin Karu tapasi. Reaktio oli ihmeellinen. Karu katsoi kissaa jonkin aikaa ja sitten alkoi puuhaamaan omiaan. Sitä ei siis kiinnostanut ollenkaan! Kerran kissa käveli Karusta poispäin jolloin tämä olisi halunnut seurata, mutta kissa jännitti kovasti Karua niin ei annettu mennä perään.

Karu on aivan valtavan rakas ja ihana. Olen hänestä niin onnellinen, vaikka onkin ollut huolta, stressiä ja unettomia öitä. On sen arvoista.

8vk poseeraus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mõmmeröinen kasvaa ja kehittyy

Karu on tänään 15 viikon ikäinen. Toinenkin korva on vihdoin noussut pystyyn! Lisäksi olemme ottaneet hieman isommat valjaat käyttöön. Ja ka...