6.5.23

Kira ei tykkää haimasta, mutta Friskies kelpaa

Kira kun niin himoitsi Pedigreen pehmeitä nappuloita, päätin vaihtelun vuoksi ostaa Friskiesin pehmeitä nappuloita. En tiennyt että sellaisia on olemassa, mutta kaupassa koiranruokia katsellessa sellaisen huomasin. Ei ollut yllätys että Kiralle ne taas oli mitä suurinta herkkua. :D Muutenkin nyt tuntuu että Kiralle maistuu ruoka paremmin. Se ei ole yhtä nirso tai epäileväinen. Sille myös maistuu hyvin Britin pikkukoirien ja pentujen mininappulat. Kakka on edelleen ollut enimmäkseen tosi hyvää, mikä on upea juttu. Rasvaa en ole edelleenkään vähentänyt, mutta Kira saattaa olla vähän kyllästynyt ruokaan johon on laitettu voita. Sitäkin tietenkin annettu Kiran mielestä liian usein, joten se alkaa tökkimään. Possun lihasta meni ripulille. Mielenkiintoista että maha kestää sian sydäntä, munuaista ja maksaa, mutta ei lihasta.


Sain tosiaan sian haimaa monta kappaletta. Laitoin pakkaseen ja pilkoin jäisen haiman, olin niin mielissäni että Kira saa nyt todella suurta herkkua ja joka aterialla. Ja mitä vielä... Kira ei ole suostunut edes maistamaan koko haimaa! Ei edes kielellä ole lipaissut, vaikka monta kertaa ollaan tarjottu. Voi hyvänen aika sanon minä. Kypsennetystäkään haimasta ei ole hyötyä, joten pitää nuo kai jollekin lahjoittaa. Missäköhän sitä voisi mainostaa, haluaako kukaan? Jyväskylässä olisi. Harmittaa, sillä tuo olisi tullut itselle edulliseksi. Entsyymijauhe on kallista ja sekin on vaikea antaa, jos Kira haistaa sen ruoassa niin se jää syömättä, joten se pitäisi antaa ruiskulla. 

Närästyslääkkeitä ollaan vähennetty hiljalleen. Gavisconin säännöllinen anto ollaan lopetettu, sitä annetaan tarvittaessa. Esomeprazolia on nyt annettu viikon ajan 5 ml (3,3 mg), sitä ennen sai 10 ml. Jatketaan vielä viikon ajan 5 ml, jonka jälkeen annetaan 5 ml joka toinen päivä. Tarkoitus on lopettaa lääke kokonaan, mutta jos ei pärjää ilman niin sitten jatketaan.

Mätsäreitä olisi nyt tulossa joka viikonloppu, mutta toistaiseksi ei niihin osallistuta. Etenkin kun on kennelyskää ja vatsatautia liikkeellä, niin en Kiralle niitä nyt todellakaan halua.

Ehkä viikon tai kahden päästä ajelen Kiran karvat taas alas. Vaikka on ollut viileää säätä, niin auringon lämpö tekee Kirasta lenkillä todella hitaan. Vauhti loppuu heti kun Kiralle tulee kuuma. Joten jos tulee +15 lämmöt, niin ei tule taas elämästä mitään ilman turkin ajelua.

Zzz...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti