14.5.22

Senioritunti, hyvää kakkaa, karvojen ajelua ja yskää

Kira päätti yksi päivä kävelyllä johdattaa minua jonnekkin. Oli hyvin määrätietoinen, ei edes haistella kerinnyt (?!) kun piti niin nopeasti kävellä eteenpäin. Päätin seurata ja katsoa mihin tiemme vie. Olihan se pitänyt arvata - koirakouluun! Sinne, missä meillä on ollut esim. dobokurssi. Kira on aikaisemminkin minua sinne kuljettanut. Sydäntäni särki kun Kira piti vetää pois, että ei me sinne valitettavasti nyt voida mennä... Lupasin Kiralle kuitenkin katsovani mitä tunteja koirakoulusta löytyy. Löytyihän sieltä sopiva yksittäistunti: senioreiden virkistystunti. Ollaan käyty siellä kerran aikaisemmin, en muista olenko tänne siitä kirjoittanut. Mutta siellä siis tehdään kaikenlaista kivaa yhdessä, esim. älypelejä tai temppuja. :) Joten mentiin sinne uudestaan kun Kira siellä niin tykkää käydä.

Tunti oli äärettömän kiva! Oli kaikenlaista tekemistä, temppuja ja älypelejä ja namien etsintää. Yksi Kiran lemppareista oli agilityputkeen juokseminen. 50min meni hujauksessa ja Kira teki kaiken aivan täysillä. Sitten kun lähdettiin kävelemään kotiin päin, Kira mateli. :D Hän oli niiiin väsynyt! Koko seuraavan päivänkin oli mummeli väsyksissä, oli kiva mutta rankka tunti. Ehdottomasti mennään taas uudestaan kunhan tunteja tulee lisää. Ehkä tehdään seuraava kerta vähän rauhallisemmin että Kira ei väsyisi niin pahasti.

Kiran ruokavalio alkaa hiljalleen muotoutua. On käynyt selväksi, että broilerin liha ei Kiralle sovi, paitsi broilerin sydämet. Kummallista. Platinumin puolikosteita kananappuloita ollaan herkkuina käytetty, mutta jos antoi niitä vähän enemmän niin se aiheutti vatsan löysyyttä. Ostin kokeiluun nauta-peruna -makua ja se tuntuu sopivan ja ehkä jopa maistuvan paremmin! Olen ostanut myös best-in lihapataa ja naudanpataa. Yllättäen molemmat sopii mahalle, mutta lihapata ei suurina määrinä, nautaversiota sen sijaan voi syödä enemmän. Smaak -nappulat sopii myös vaikka onkin kanapohjainen. Ne kyllä loppuvat juuri ja isä oli ostanut tarjouksesta RC nappuloita, jokin kanapohjainen suolistoruoka se taisi olla. Jospa sekin sopisi mahalle. Nyt ripulia ja löysää tulee enää satunnaisesti ja kiinteää kakkaa enempi. Oletus ei ole että kakka olisi täydellistä joka kerta, löysyys silloin tällöin on ihan ok, kun kiinteää se kuitenkin enimmäkseen on.

Vihdoin taas alkaa olemaan lämpimämpiä päiviä. Kiran turkki oli todella paksu ja Kira tykkäsi hieroa itseään vielä jäljellä oleviin lumikasoihin sekä maata niiden päällä. Vielä kelit eivät kuitenkaan ole otolliset aivan nakuksi ajeluun, joten pakko oli tehdä kompromissi ja ajella karvat mutta ei kokonaan. Ehkä sitten ajelen nakuksi jos tulee kamalat helteet, mutta jos viileämpi sää jatkuu niin ehkä tämä ajelu riittää..? Ajelin siis kauttaaltaan turkin noin sentin mittaan ja nyt ei aurinko enää lamaannuta! Mentiin heti seuraavana päivänä lähes parin tunnin kävelylle Kiran johdosta. Itse siis olisin mennyt lyhyemmän lenkin mutta päättäväinen Kira halusi mennä uusia reittejä. :D Vaikka aurinko paistoi ei meno hidastunut.

Tässä toukokuussa oli Kiran ohjelmassa yhdet mätsärit, hieronta ja hammaskivenpoisto (+maksakontrolli). Tai ainakin näin oli tarkoitus, kunnes Kira aloitti ma-ti yönä yskimisen. Sellaista kuivaa kovaa yskää. Vointi oli onneksi muuten ok ja yskä alkoi oikeastaan samantien hiljalleen laantua. Vielä vähän köhii ja jos esim. panta painaa kurkkua niin se yskittää. Jokin koiraflunssa sillä luultavasti on, eli kennelyskä. Eli eipä mennä mihinkään seuraavaan pariin viikkoon tai nähdä muita koiria. Hammaskivenpoisto on reilun kahden viikon päästä ja Kira ei enää juuri köhi joten sinne sitten matka vie seuraavaksi. 


1 kommentti:

  1. Mun pitäisi tuolta vanhemmalta lapinkoira vetää turkki alas, ostin trimmerinkin ihan sitä varten, mutta en millään meinaa raaskia koko koiraa ajella, mutta taas aiemman kokemuksen perusteella pelkällä vatsan ajelulla ei ole oikein mitään virkistävää vaikutusta.

    VastaaPoista