4.6.22

Hammaskivenpoisto

Maanantaina oli hammaskivenpoisto, joka meni erittäin hyvin! Ei siis yhtään poistettavaa hammasta, wuhuu! Yleensä on joku heiluva etuhammas poistettu tmv. Hammaskiveä oli kuitenkin runsaasti ja kyllä Kiran suu vähän haisikin... Maksa-arvot tarkistettiin samalla, ALAT oli laskenut mutta AFOS lievästi noussut. Eläinlääkäri kuitenkin sanoi, että parempi niin että ALAT oli laskenut, sillä tuo toinen arvo voi nousta milloin mistäkin etenkin iäkkäällä koiralla. Uusi kontrolli olisi suositeltavaa 2-3kk kuluttua.

Ennen hammaskivenpoistoa Kira oli syönyt heinää ja oksennellut, luultavasti oli närästystä. Närästys ja pahoinvointi yltyi aika pahaksi hammaskivenpoiston jälkeen eikä Kira suostunut syömään mitään muuta kuin heinää. Kun Kira ei suostu syömään edes herkkuja niin silloin on asiat huonosti. Pepcidistä ja Antepsinista ei tuntunut olevan apua joten eläinlääkärissä Kira sai pahoinvointipiikin takapuoleen että lääkkeet pysyisi sisällä (ihana eläinlääkäri veloitti käynnistä vain 4e :D). Meni muutama tunti ja Kira sai nukuttuakin ja sitten hiljalleen alkoi kelpaamaan herkut ja sen jälkeen ruoka! En nyt tiedä oliko Kiralla enemmän närästystä vai pahoinvointia vai molempia, mutta huono olo selkeästi vei ruokahalun.

Uutta hammaskivenpoistoa suositeltiin jo 8-10kk päähän. Se vähän hirvittää, sillä Kiralla oli niin huono olo koko päivän hammaskivenpoistopäivänä vaikka oli saanut pahoinvointilääkkeen jo rauhoituksessa sillä tiesin että puklailee aina rauhoituksen jälkeen. Haluaisin venyttää hammaskivenpoistoa mahdollisimman pitkälle sillä nuo päivät eivät ole Kiralle kivoja ollenkaa, joten ostimpa nyt hammastahnaa sitten Kiralle! Ja koska äitinikin oli nyt samaa mieltä, ehkä me yhdessä motivoidutaan harjaamaan hampaita jos se auttaisi pitämään hampaat kunnossa pidempään. Kirahan antaa harjata tosi hienosti hampaat joten ongelma on vain omassa motivaatiossa/muistissa... 

Laitetaas tähän loppuun vielä kuva marsujen haudasta, sain sinne ihania kukkia. :) Ja tietysti aina haudalla käydessä pitää vähän tuoreita heiniäkin haudalle laittaa, kun ne niin niistä tykkäsi. Ikävä pieniä karvapyllyjä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...