19.11.2021

Kontrolli

Viikko Kiran kanssa oli mennyt hyvin. Ruoka on maistunut paremmin päivä päivältä ja nyt maha tuntuu olevan pohjaton! Kipulääkekuuri loppui keskiviikkona, jonka jälkeen sitä ei ole tarvittukaan. Haava on parantunut nätisti ja karvatkin kasvavat mahaan takaisin. Siklosporiinin kanssa oli ongelmia kun Kira oksenteli edelleen, joten se jätettiin pois päivärutiineista.

Perjantaina oli kontrolli, jossa katsottiin veriarvot ja patologin vastaus. Kylläpä jännitti... Mutta turhaan! Nimittäin ALAT arvo oli laskenut hurjasti viikossa: 1755 --> 780!! Sen sijaan AFOS oli noussut 343 --> 1861, mutta siihen on voinut vaikuttaa Kiran syömättömyys (afos-entsyymiä erittyy myös lihaksistosta ja luustosta). CRP oli alle 10, joten antibioottia ei tarvitse enää antaa! Ja trombosyytitkin olivat nousseet 97 --> 431, joten siklosporiiniakaan ei enää tarvitse. Siis aivan huippua!! Niin hyviä uutisia! Ja patologiltakin oli tullut hyviä uutisia, lähinnä vain lievää tulehdusta maksassa, joka johtui luultavammin sappirakon tilanteesta. Sappirakossa sen sijaan tietenkin oli mukoseelea ja kroonista tulehdusta sekä sappirakon seinämän ohentumista venymisen seurauksena, joten olipa hyvä että leikattiin jo nyt pois, ettei olisi vaan jossain vaiheessa revennyt.

Maksa-arvot kontrolloidaan kahden viikon päästä, muuten aletaan hiljalleen elää normaalia elämää. Kiralla olisi kova hinku jo pitkille lenkeille ja päästä vahtimaan, mutta vielä rajoitetaan hötkyilyä. Kira tosin ei nyt ole enää ollenkaan ahdistunut kaulapannan laitosta, mikä viittaa siihen että sen maha oli varmaan tosi kipeä ennen leikkausta (Kira siis pelkäsi että kaulapannan laitto aiheuttaisi kipua samalla tavalla kuin valjaat). Lääkärilaskukin oli satoja euroja edullisempi kuin mitä olin kuvitellut, joten oli helpostus koko eläinlääkärireissu. :D Vein sinne kiitokseksi suklaata, olen heille kyllä niin kiitollinen tästä koko rumbasta!

"Nyt mennään!!"


Ei kommentteja:

Kontrolli

Viikko Kiran kanssa oli mennyt hyvin. Ruoka on maistunut paremmin päivä päivältä ja nyt maha tuntuu olevan pohjaton! Kipulääkekuuri loppui k...