11.4.16

Trombokontrolli etuajassa

On tää muuttaminen niin tympeää!! Onneks alkaa olemaan loppusuoralla, saatiin justiinsa uudet tapetit, huomenna niitä laittelemaan niin alkaa olemaan koti kunnossa. :D Kira on ollut menossa mukana ja ollaankin paljon ajeltu vanhemmille ja takaisin (siellä on ollut lähes meidän koko omaisuus muuton takia). Marsut ovat tällä hetkellä vanhemmilla hoidossa kunnes saadaan tapetit seiniin. Eli jos kaikki menee niinkuin pitää niin marsut muuttavat huomenna! :)

Kira osaa onneksi ottaa myös rennosti!
Viime perjantaina säikähdin kamalasti kun harjasin Kiran hampaita pitkästä aikaa, ikenet olivat todella kalpeat, kta 2sek/>2sek... Kalpeus olisi merkki anemiasta, mikä tarkoittaisi että trombosyytit olisivat kateissa. Pientä mietintää ja pähkäilyä siinä oli hetkisen... Vointi oli Kiralla mitä mainioin eikä ruokahalussakaan ollut ongelmaa. Ajattelin että ehkä tarkistan seuraavana aamuna aamupissasta stixin, josta sitten näkisin että onko pissassa verta (se kun oli ensimmäinen oire trombosytopeniasta viime kerralla). Kira on nyt ollut ilman lääkitystä reilun kuukauden.

Lauantaina sitten purkin ja Kiran kanssa pihalle, pissa purkkiin ja stixiä katsomaan. Siinä oli verta. Pieni määrä, mutta oli verta. Iski epätoivo. Ei kai taas, pitääkö Kiran olla koko elämänsä lääkityksellä...

Varasin netin kautta ajan eläinlääkärille maanantaille. Lääkäri otti veren, tutkitutti siitä samantien klinikalla pienen verenkuvan, tromboja oli 348, eli yllinkyllin! Anemiaakaan ei ollut! Ikenien väri oli paljon parempi, en uskaltanut katsella niitä sunnuntaina kun olisin vain mennyt vainoharhaisemmaksi. :D Kävin sitten ottamassa uuden pissanäytteen ja siitä klinikalla katsoivat stixin ja sakan, stixissä näkyi edelleen verta, mutta sakassa ei. Eikä ollut mitään tulehduksen merkkejäkään. Kummallista todella, mutta pääasia on että tromboja oli kiitettävästi ja ei ollut pissatulehdusta tai anemiaa! :)

Lääkäri ehdotti uutta kontrollia jo kahden viikon päähän. Pyysin pari stixiä mukaan jotta voin seurailla verivirtsaisuutta. Huolettaa kun ei tiedä mistä se johtuu mutta hyvä että Kira ei oireile millään tavalla.
Lääkäri oli valitettavasti todella kiireisen oloinen (ja hieman myöhässäkin), niin en kerennyt kysyä juuri mitään mitä olisin halunnut...

Eletään nyt päivä kerrallaan ja nautitaan ihanista kevätpäivistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti