18.4.16

Marsuilla silmävaivoja Tänään aamulla marsuja tervehdittäessä huomasin että Tibin oikean silmän ympäryskarvat olivat rähmää täynnä. Tibi ei silmää kyllä siristellyt ollenkaan, eikä se edes punoittanut, mutta eritettä tuli paljon. Eihän siinä, ajattelin että putsaan silmän ja tulen katsomaan myöhemmin että oliko kyse ohimenevästä vuodosta vai tulehduksesta. Hetken päästä kun tulin taas morjestamaan marsuja niin rähmää oli jälleen.


Siinä samalla kun kutsuin Tibiä, niin Friidu mönkii piilostaan siristäen hieman myös oikeaa silmäänsä. Ajattelin että ei oo totta, Friidullakin... Siinä silmää katsellessa totesin ettei se eritä, eikä punoita, mutta vilkkuluomen tapainen möykky siinä näyttää komeasti olemassaoloaan. Kun laitoin luomia kiinni, silmän sidekalvo meni harmaaksi, palautui kuitenkin nopeasti normaaliksi (kuiva silmä?). Huuhtelin silmän ja tuo ongelma hävisi, mutta möykky jäi.
Heti kun Friidun laskin alas niin soitin eläinlääkäriin ajan. Saatiin aika mukavasti samalle päivälle.


Lääkäri katsoi ja värjäsi Tibin silmän, sidekalvontulehdus. Seuraavana Friidu, lääkäri katsoi ja meni lukemaan hetkeksi kirjallisuutta. Alkoi epäillä samaa kuin minäkin, vilkkuluomi tai ainakin sen reuna siinä saattaisi olla esillä. Ehdotti että laitetaan samoja antibioottitippoja mitä Tibillekkin, jos sattuisikin olemaan silmätulehduksesta johtuvaa.
Tuo möllykkä ei kuitenkaan näyttäisi Friidua hirveästi hätkäyttävän, ehkä se siinä vähän tuntuu oudolta ja siksi hieman siristeli. Kokeillaan nyt ainakin viikko näitä tippoja molemmille ja katsotaan sitten mitä seuraavaksi tehdään.


Voipi olla että Tibi on saanut tulehduksen siitä kun joku on kusassut sen silmään, nää kun on semmosia kusipalloja.... Jos joku toinen marsu erehtyy kävelemään toisen takana niin sieltä tulee lähes 100% suihku naamalle. :D On nää aikamoisia, Friidulla kerran jo ollut simmutulehdus ja senkin epäilen tulleen kusisuihkusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti