11.11.19

Verinäytekontrolli, hammaskivenpoisto ja silmävaiva

Marsuilla on mennyt erittäin hyvin, ne tulevat hyvin toimeen ja ovat virkeitä. Ensikohtaaminen oli tosin raivoisa eikä Friidu tykännyt yhtään miekkosesta omalla reviirillään. Muutaman päivän kuluttua olivatkin jo onneksi sovussa. Nestori on rohkaistunut kovasti ja sen lempipuuhaa on juosta asuntoa ympäri eestaas. :D Se on myös täydellinen sylimarsu: ei pissi eikä yritä sylistä pois, rentoutuu ja välillä jutteleekin.


Kiralla oli viime viikolla hammakivenpoisto, sitä ennen oli verinäytekontrolli jossa kaikki ok. Hammaskiveä oli jonkin verran, yksi alaetuhammas täytyi poistaa ja parissa hampaassa on kiillevaurio, mutta muuten oli kaikki kondiksessa. Samalla käynnillä pyysin ell katsomaan Kiran silmää, kun silmäkulmassa on outo kohouma ja sen ympärys punoittaa välillä. Kohoumasta ja verisuonituksesta ei lääkäri ei kommentoinut muuta kuin että ei ole sarveiskalvossa. Sen sijaan molemmista silmistä löytyi rakkulainen sidekalvontulehdus. Tämä olikin tosi kummallista, sillä silmät ei rähmi eikä ne muuten punoita kuin toisen silmän kulma _joskus_. Lisäksi tämä tulehdus on kuullemma yleensä vain pennuilla tai nuorilla koirilla, joiden immuunipuolustus käy ylikierroksilla. Kira on jo yli 9v, joten miten ihmeessä sille tämmöinen tuli? Ehkä sitä voisi kontrollissa kysäistä, kun en sitä viimeksi tajunnut. Hoitona silmätippakuuri kahden viikon ajan ja sitten kontrolliin.

Alaetuhammas poistettu.

Vaalea kohouma silmäkulmassa.

Ajattelin että voisin Kiralle varata silmälääkärille ajan silmätarkastukseen, jos selviäisi tarkemmin että mikä se kohouma on ja miksi Kiralle tuli tuo sidekalvontulehdus. Hieman mietityttää että onko kyseessä pannus... Sitä ei tosin lääkäri nyt epäillyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti