10.6.19

Kesäkuulumiset ja ruokapohdintaa


Kevät meni hujauksessa. Koulun kanssa oli aivan liikaa hommaa, mutta nyt olen jo hyvin ansaitulla kesälomalla! Kira ja marsut ovat edelleen menossa mukana aivan kuten ennenkin, Kiralta ajelin turkin noin kuukausi sitten ja virtaa on sen jälkeen piisannut. Uimassakin Kira on jo monesti käynyt. Marsujen sielunelämää en tosin ymmärrä. Kun ne haettiin meille vanhemmilta takaisin kaupunkiin helmikuussa, Tibi oli aivan hirveä Friidua kohtaan. Se puri ja jahtasi Friidua aivan koko ajan. Friidu oli kauhusta kankeana vain yhdessä piilossa päivät pitkät, joten mun piti erottaa ne aidalla. Ne näkivät edelleen toisensa ja pääsivät nenäkkäin haistelemaan. Ratkaisu oli oikea, sillä Friidu rohkastui sen jälkeen ja teki hepulispurtteja. Nyt kun marsut tuotiin jo takaisin kesälomalle vanhemmilleni niin ihme tapahtui: täällä ne ovat taas hyviä kavereita, eikä niitä pidä erottaa aidalla. Ihan kummallisia tyyppejä. :D
Kiran ruokahommelit ovat vähän sekalaiset. Olin monesti tehnyt Kiralle lisäravinnepallot, eli kun Kiralle antoi yhden sellaisen päivässä niin se sai tarvittavat lisät. Nyt en niitä ole kerennyt pitkään aikaan tekemään niin Kira on saanut lihaa + nappuloita 50/50 ja niin varmaan mennään nyt jonkin aikaa. Nappulaksi vanhemmat ovat ostaneen milloin mitäkin, nyt kävin itse eläinkaupasta hakemassa päiväysnappuloita. Kira siis kyllästyy tosi helposti nappuloihin eikä oikeastaan samaa nappulaa kannata hankkia kahta kertaa. Viimeisimpänä on ollut Golden Eaglea, Dagsmarkia ja Barking Headsia. Nyt sitten kokeillaan Pure naturalia. Kaikki nappulat sopivat Kiran vatsalle, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Kunhan vain maistuisi. Lihana sitten luutonta broileria ja nautaa, sekä rasvaista possua (Kira taas hilseilee kovasti). Naudanmahaa herkuksi ja rustoja hampaiden huoltoon aina silloin tällöin. Pakkasessa on myös epämääräisiä lihapusseja, en muista mitä olen ostanut mutta jotain lihaa ja niitä sitten pussitellut. :D Eivät oikein meinaa kelvata neidille, joten kokeillaan aina välillä että milloin kelpaisi. Kira on niin hemmoteltu täällä vanhemmilla, enkä mä ole pystynyt siihen kauheasti vaikuttamaan.

Naudan rusto, söisikö vai piilottaisiko?

Kiran kanssa olisi kiva käydä mätsäreissä mutta tällä hetkellä on passi hukassa. Lisäksi olisi kiva myös harrastaa rally-tokoa mutta se idea ei ole oikein saanut tulta alleen. Ollaan käyty sitten koirakavereiden kanssa ulkoilemassa ja se onkin ollut oikein kivaa aktiviteettia. Pitäisi nyt skarpata tuon kuvailemisenkin suhteen niin saisi tänne blogiinkin jotain muita kuin pelkkiä kännykkäkuvia. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti