1.9.18

Hilsettä pukkaa, rasva avuksi

Kiralla on turkki muuttunut sterilaation jälkeen huonompaan suuntaan, mikä ei tullut yllätyksenä. Nuorena turkki oli kiiltävä, karhea ja takuton. Vanhemmiten se on mennyt "höttöisemmäksi", eli siis takkuuntuu helposti, eikä ole niin kiiltävä. Turkin ajelu kesäksi teki siitä tosi helppohoitoisen, mutta silloin huomasin toisenlaisen asian: iho hilseili joka puolelta. Ja paljon! Tämä hieman hämmenti, joten päätin kokeilla pestä Kiran pariinkin otteeseen vanhalla hilseshampoolla. Tämä tepsii päivän, jolloin taas hilsettä pukkasi pintaan. Kiran ruokapuolikin on ollut kunnossa siinä mielessä, että olen tehnyt sille nyt kesän ajan itse lisäravinnepullia. Olen sekoittanut erilaisista lisäravinnepurnukoista (d-vit., e-vit., sinkki, omegat, kalsium, merilevä, magnesium) päivän vitamiinipläjäyksen yhteen pullaan (broilerin jauhelihaan), ja päivittäin Kira siis saa tämmöisen pullan. Teen isomman satsin kerralla, joten vanhempien ei tarvitse miettiä mitä antaa Kiralle, kunhan se vain saa yhden tekemäni pullan ja lihaa, sekä tarvittaessa lisäksi nappuloita tai vaikka luun.
Hetki meni miettiessä että mikä on pielessä, kunnes tajusin että olen evännyt Kiralta riittävän rasvan saannin. Steriloinnin jälkeen Kiran ruokavalio on ollut vähärasvainen, ilmeisesti liian vähärasvainen. Kävin heti ensi töikseni hakemassa Maukkaan lihaista rasvaa pari pötköä vähärasvaisten lihojen kyytipojiksi. Pilkoin pienempiin pusseihin ja sanoin vanhemmille ennen opiskelujen alkamista, että syöttävät sitäkin lihaa perus lihojen ohella.Viimeksi kun näin Kiraa muutaman viikon jälkeen, olin ihan unohtanut koko rasvakokeilun. Rapsuttelin koiraa ja kyselin että ovatko he pesseet Kiraa kun se oli niin... "ei höttömäinen"...? Eivät he olleet. Sitten kahlasin Kiran turkin läpi ja hilsettä oli huomattavasti vähemmän! Edelleen oli muutama paikka joka hilseili, mutta olin aivan hämmästynyt. Näinkö nopeasti se jo toimii? Ihanaa!!


Rasvan puute on siis tähän tietoon pääsyyllinen, mutta kokeilu jatkuu nyt pidemmän aikaa. Tällä hetkellä ei ole ongelmaa lihomisestakaan, kun Kira saa liikuntaa päivittäin yllinkyllin.

Kiran turkki piti ajella toiseen kertaan elokuussa, kun se oli jo kasvanut kamalasti ja luvattiin edelleen viikkojen mittaista helleputkea. Nyt turkki alkaa taas lämmittämään ja on mielestäni täydellisessä mitassa. Kira on mukavan sporttisen näköinen. :D Täytyy katsoa missä mitassa tuota turkkia pitää jatkossa, jos se edelleen on talvella paksu mutta huono, voisi siitä ajella pari senttiä pois että on siistimmän näköinen mutta pitäisi kroppaa lämpimänä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti