15.8.16

Trombosyyttikontrolli ja rally-toko

Viime verinäytteestä on 3kk aikaa ja viikko sitten päätin varata uuden kontrolliajan. Mulla oli vielä pari virtsastixiä tallessa joten ajattelin tsekata pissan ennen ajan varaamista. Verivirtsaisuus voisi merkitä vähäistä trombojen määrää.

Viimeksi verta oli +/- mutta tromboja oli veressä yllinkyllin eikä punasoluja näkynyt sakassa, eli stixi oli luultavasti värjäytynyt jostain muusta kuin verestä. Nyt verta oli kahden plussan verran!

Kira on kuitenkin voinut hyvin, jaksoi jopa edellispäivän 11km lenkin ongelmitta ja ruokahalu on ollut kohdillaan. Sain ajan seuraavalle päivälle (tiistaille), verinäyte otettiin ja päästiin kotiin odottamaan puhelua. Unohtivat kuitenkin soittaa joten seuraavana päivänä (keskiviikkona) soitin klinikalle ja lääkäri kertoi kaiken olevan kunnossa. Mitä nyt valkosolut olivat alhaiset mutta niin on ollut jo pidempään. Lääkäri ehdotti että tsekkaisin stixin viikon päästä uudelleen.
Eilen sen sitten taas tein ja verta oli edelleen saman verran. Huomenna vien aamupissan klinikalle ja katsotaan löytyykö muuta kuin verta. Toisaalta toivon että olisi pissatulehdus, koska jos ei ole niin siitä alkaakin sitten aikamoinen rumba selvittää että mistä se veri tulee... Kirjoitan postauksen sitten tästä aiheesta kun toivottavasti syy on selvinnyt.


No mutta, nyt huolet hetkeksi sikseen, sillä me aloitettiin RALLY-TOKO!
Ai että! Eka tunti oli aivan ihana! Teemana oli vasempaan kääntymiset. Kiralla ne meni yllättävän hyvin, kun olen sen opettanut pyörähtämään takaperin jalkojeni ympäri, niin takapään hallinta oli jo hyvällä mallilla! Kuitenkin tarvitsee paljon hienosäätöä. :) Hauskaa oli kun tehtiin yhtä liikettä missä kääntyiltiin paljon oikealle (spiraali) ja Kira oli aika kiinni minussa - mikä oli ylläys minullekkin - niin ohjaaja sanoi että "sehän on kuin minibelgi!". :D Siinä jo keskittyminen herpaantui ja alkoi naurattamaan. Tää laji on siitä hyvä kun kukaan ei ota tätä liian tosissaan, että jos nyt menee joku liike vähän hassusti niin ei se mitään, kokeillaan uudestaan.

Kira nautti tehdä liikkeitä ja sen tunnin jälkeen oli jo aika väsynyt, alkoi liikkumaan aika laiskasti. :D Seuraava tunti on vasta ensi viikolla, mutta ollaan kotona opeteltu seuraavat asiat:
-perusasennossa istuessaan, "seiso" --> nousee seisomaan
-seuratessaan kun sanon "odota", pysähtyy samaan aikaan mun kanssa eikä istahda

Mitä vielä hienosäädetään/opetellaan paremmin
-liikkeestä käännös vasempaan, Kiran kroppa koko ajan samansuuntaisesti minun kanssa
-seuraaminen tiiviimmäksi
-seuraaminen niin että Kira ei edistä

Ja seuraavana opetuslistassa on:
-eteen istuminen
-sivulle tulo vasemmalta puolelta (ei takaa kiertäen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pikku koululainen

Tällä viikolla aloitimme Karun kanssa pentukoulun. Kurssi on kerran viikossa viisi kertaa ja meidän lisäksi siellä on kolme muuta pentua omi...