7.2.16

Kiran kuuulumisia ja vähän marsuistakin

Kiran vatsa on mennyt todella herkäksi pitkään jatkuneen lääkekuurin takia. Tiistaina otettiin kontrolliverinäytteet ja trombot olivat jopa nousseet edellisestä, joten lääkitys onneksi hupeni nyt kertaan viikossa. Ruokavalio on saatu vatsaystävälliseksi monienmonien kokeilujen kautta. Tällä hetkellä menee joka päivä peuran lihaa ja Hill's vetessentials adult nappulaa suhteessa 80/20. Lisät tulee purkeista, eli E- ja D-vitamiini, sinkki, kalsium ja kalaöljy. A-vitamiini tulee naudan maksasta. Seuraavana kokeilussa on broilerin liha. :)

Tässä kuvat tuosta sterkkajäljestä leikkauspäivänä ja tänään, olen erittäin tyytyväinen. Karvakin kasvanut hurjaa vauhtia takaisin!

7.2.-16
27.1.-16
Kiralle ilmestynyt tänään pieni patti sterkkahaavan toiseen päähän - huomenna lekurille näyttämään. Vointi on hyvä mutta Kira on turhan kiinnostunut nuolemaan tuota haavaa kun kokeilen että mitä sanoo ilman suojausta. Katsellaan päivä kerrallaan, ois kiva pitää Kira jo ilman haavasuojapukua/kauluria. :)


Diiva
Jospa kertoisin vähän nuista marsuistakin! Niistä on kuvat ja tiedot tuolla niiden omalla välilehdellä.

Kun muutettiin tänne isoon kaupunkiin ja elämäntilanne tasoittui, tuli vihdoin mahdollisuus hankkia taas marsuja. Käytiimpä sitten (lokakuu 2014) hankkimassa Diiva ja Friidu kasvattajalta. Hetken kuluttua kolmas... Ja sitten vielä neljäs. :D Nyt voin sanoa että riittää hetkeksi! Diiva on nimittäin aiheuttanut aika paljon huolta...

Diiva tuli aikuisena, yhden poikueen tehneenä. Oli ollut elämänsä terve. Kun Diiva oli ollut meillä kuukauden, tuli pissaamisvaikeuksia: virtsa sakkautui todella pahasti. Nyt ollaan nuista ajoista selvitty, tähän auttoi pelletitön ruokavalio, saa lisäksi Oxbown Urinary Support tabletteja.

Diiva on myös satuttanut/reväyttänyt lihaksensa, siitä selvittiin kipulääkkeellä. Tämän jälkeen raapi itsensä verille, kaikki saivat Strongholdit ja Diiva antibiootin, jonka takia lopetti syömisen. Tästäkin selvittiin luojan kiitos.... Nyt kaikki toistaiseksi hyvin, sieniviljelyä vielä odotellaan, mutta luultavasti (ja toivottavasti) tulee negatiivisena takaisin.

Diivaa on hoitanut aivan mahtava lääkäri Pilvi Lassila Univet Tammistossa Vantaalla. On todella asiansa osaava, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...