14.5.12

Marsuja ja möksäilyä

Marsut on parhaita. Pieniä kuikuttavia vipeltäjiä kera mielenkiintoisen sielunelämän. Mustis porskuttaa menemään uhkealla 6v7kk iällään! Tuppura juoksee perässä 6v4kk iällään. Melkoisen virkeitä vanhuksia etten sanoisi. ;) <3

Tupu nuolee Mutun silmää. <3
Käytiin me koiran kanssa mökillä, tuo sai hepulin märistä koivistaan ja etsi puskasta pallon, lopulta juoksi hirveää kyytiä äristen pitkin saarta. ;D
 
Eipä kauheesti muuta ole tapahtunutkaan, Kira täytti tänään 2v ja 3kk. :) Kangasniemen näyttely kummittelee nurkan takana... Ja tuo hilseilee kuin mikäkin.

5 kommenttia:

 1. Heippa. :) Eksyin blogiisi ja ihastuin koiraneitiisi ihan auttamattomasti. Ei auta yhtään tätä valloillaan olevaa mittelikuumetta. ;) Kiinnostaisi tuo hilseily - mistä luulet sen johtuvan ja hilseileekö Kira usein? Kyselen koska olen vakavasti harkitsemassa mittelin ottamista, mutta ongelman muodostaa poikaystävän lievä koira-allergia. Poikaystävä oireilee lähes vain ja ainoastaan, kun koira hilseilee runsaasti. Jotenkin voisi kuvitella että tuo runsas turkki on altis hilseilylle esim. karvanlähdön aikaan tai kuumalla?

  VastaaPoista
 2. Piti vielä kysyä, että auttaako teillä hilseilyyn esim. pesu, harjaus tai öljyt ravinnossa? :) Jos olette kokeilleet.

  t. tuo äskinen anonyymi

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos! :--) Onhan nämä mittelit aika vekkuleita. ;) Kira ei hilseile usein, nyt on ollut tosin tämmöinen "jakso", kun alkaa karvanlähtö.. En ole harjannut ollenkaan että säästyisi kesäkuun näyttelyyn muutama karva. Hilseilee vain kun osoittaa merkkejä karvanlähdöstä, ainakin tähän tietoon. :)
  En ole vielä kokeillut hilseshampoota, mutta kovasti tekisi mieli! Varmaan jos saisin ennen näyttelyä sellaista jostain käsiini niin kokeilisin. Kira on saanut lähes päivittäin lohiöljyä, ei ole vaikuttanut hilseilyyn, mutta mielestäni turkki on parantunut.
  Mun veli on allerginen koirille, nyt tosin jo muuttanut kotoa. Mutta ennen kuin hankittiin koira, lääkäriltä kysyttiin mitä mieltä hän on ja sanoi että ottakaa koira, jos oireet jatkuu niin hankkikaa toinen. :D Eli siis siädätyshoitoa. Ei tullut oireita. Se riippuu koirasta, joiltakin voi tulla kamalasti oireita ja joiltakin ei ollenkaan.
  Toivottavasti edes jotenkin autoin vastauksillani. :D

  VastaaPoista
 4. Heip, kiitos hurjasti vastauksesta! :) Mä oisin kyllä siedätyshoidon kannalla jos oireita tulisi, mutta poikaystävähän tästä päättää kun sillä se allergia on. En voi toista pyytää riskeeraamaan terveyttä omien unelmieni takia (esim. mahdollisuus saada astma jatkuvasta oireilusta).

  Pitää vaan rohkeasti ottaa yhteyttä kasvattajiin (lähellä on onneksi muutama) ja käydä silittelemässä koiruleita, niin ehkä saa vähän selvyyttä tähän. Jotenkin vaan pelottaa, että joutuu vaihtamaan rotua tuon turkin takia - paksu pohjavilla varmaan on suht altis hilseilylle, ainakin enemmän kuin lyhyt karva. Luulisi? Pitää tästäkin kysellä kasvattajalta sitten, sehän se näistä enemmän tietää :)

  Hyvää kesää sulle ja Kiralle! :)

  VastaaPoista
 5. Joo, tietenkin kannattaa puhua poikaystäväsi kanssa ja harkita vakavasti asiaa. Hyvä että on kasvattajia lähellä niin sinne vain enempi tutustumaan rotuun! :) Hilseen lisäksi allergia-oireita voi aiheuttaa virtsa ja kuola.
  Kiitos ja hyvää kesää teillekkin! :)

  VastaaPoista

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...