21.6.24

Keskikesän touhuja

Karusta on tullut jo isoiso poika. Kun joka päivä tuota katsoo niin samaltahan se koko ajan näyttää, eikä sitä kasvua samalla tavalla näe, mutta kaikki muut aina taivastelevat kuinka se on taas kasvanut ja "vieläkö se tuosta kasvaa?"... :D


Nyt on kaikki maitohampaat tippuneet pois, seitsemän niistä sain talteen! Ikeniäkään ei tunnu enää niin kutittavan, vaikka sieltä vielä toki nuo pysyvät hampaat kasvaa jonkin aikaa.

Ulkona Karu nostaa jo jalkaa joka pissimisellä. Paitsi jos mennään jonnekin uuteen ja vilkkaaseen paikkaan, niin siellä ei välttämättä pissi ollenkaan. Valjaista jouduin luopumaan toistaiseksi, kun Karu vetää niin sillä on aivan hirveä voima, enkä mä jaksa enää joka kävelyllä taistella ja olla hiki hatussa. Karu kulkee hihnassa nätisti 70% ajasta, hetkellisesti saattaa vetää kun haistaa hyvän hajun tai jos näkee esim. linnun tai koiran. Paljon helpompi tuota on hallita kaulapannan kanssa. Valjaita on kivempi käyttää sitten esim. metsässä tai pihassa ollessa.
Julkisilla paikoilla ollessamme Karu saa paljon hymyjä ja kyselyjä että mikäköhän rotu tämä mahtaa olla. Minä vähän jännitin Karun hankkiessani sitä, että pelkäävätkö ihmiset tätä rotua ja tuleeko negatiivisia kommentteja. Mutta tähän mennessä kukaan ei ainakaan ole kehdannut sanoa mitään ikävää, kaikki ovat vain kehuneet ja ihailleet ja rapsutelleet ja halineet. :) Tuli myös niin hyvä mieli, kun eräs naapurimme ekaa kertaa halusi vähän aikaa sitten rapsutella Karua, kutsui sen luokseen ja siinä silitellessä sanoi että pelkää koiria jonkin verran. Oli niin mukavaa että Karusta tuli hänelle sellainen kuva, että sitä uskaltaa silitellä.

Käytiin Karun kanssa riippusillalla, oli mielenkiintoista nähdä miten reagoi asiaan, epäröikö tai arasteleeko. Ja mitä vielä, Karu meni meidän edellä reippaasti sillalle epäröimättä! Katseli fiksusti reunojen yli että tuonne ei passaa pudota. Mukava että on näin reipas ja rohkea ulkoilukaveri. Ja vaikka oikein yritettiin heilutella siltaa niin siitäkään ei ollut moksiskaan.Meillä oli riesana hetken aikaa tassunpohjatulehdus. Karu puri etutassunsa pohjaa niin että se oli todella punainen. Se meni pariksi päiväksi ohitse, kunnes puri taas jolloin iho hieman märkikin. Saatiin eläinlääkäristä hyvät ohjeet, millä aineilla pestä (Douxo s3 pyo -shampoo ja Vetericyn -suihke) ja tärkeää oli myös kuivaus. Muutamassa päivässä parani kotikonstein. Toivotaan ettei tule takaisin. Luulen, että tassut ovat olleet jatkuvasti kosteina uimisesta ja muustakin läträämisestä johtuen, joka sitten tulehduksen aiheutti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti