1.5.21

Hammashuollossa

Kira oli viikko sitten hammashuollossa ja kuten odotinkin, niin yksi etuhammas poistettiin koska se oli katkennut. Yllätyksekseni Kiralla oli katkennut myös toinen etuhammas ja kaksijuurinen hammas taaempaa, joidenka juuret olivat enää jäljellä. Näiden vuoksi Kira joutuu uudelle käynnille, jossa poistetaan nämä juuret jotta ne eivät aiheuttaisi kipua. 

Kysyin myös Kiran yskimisestä veden juonnin jälkeen jos kuppi on maan tasolla, mutta nielussa ei näkynyt mitään selkeää syytä. Hieman oli vasemman nielurisan kohdalla limakalvon liikakasvua, mutta tästä ei voi tietää liittyykö köhimiseen. Mutta ell suositteli antamaan ruoankin korokkeelta jatkossa. Kirallahan on myös pitkä ja pehmeä kitalaki, joka voisi selittää tuota köhimistä.

Muuten Kira on voinut hyvin ja on kovin pirteä ja erittäin nälkäinen! Välillä mietin että miten noin pieneen koiraan mahtuu niin paljon ruokaa. Kira kun on siinä mielessä ollut "helppo" ruokinnan suhteen, että syö sen verran kun tarvitsee. Vaikka on steriloitu niin ei ole lihonut. Jos Kira saa mielestään liian vähän ruokaa, tulee se kyllä kertomaan ja sitten annetaan ruokaa sen verran että on kylläinen. Ja se myös kertoo koska on ruoka-aika. Sille on turha antaa ruokaa jos se ei kerro että on nälkä, muuten se ei syö. Ihme koira, mutta tämmöiseksi tämä ruokailu on vuosien saatossa muotoutunut. :D Joku saattaisi sanoa että Kira pomottaa meitä 6/0, mutta arki rullaa hyvin. Kirakin voi hyvin ja sen ollessa jo iäkkäämpi rouva, en haluaisi lähteä muuttamaan tapojamme. Miksi edes pitäisi? Ruoka-ajat ovat kuitenkin suht säännölliset eikä Kira stressaa ruokailusta. Joskus käy niin että Kiran maha on kipeä eikä sillä ole nälkä koko päivänä, vaikka sille tarjoaa ruokaa niin se ei suostu syömään. Seuraavana päivänä taas sitten syö edellisenkin päivän edestä.

Mitäs muuta kerrottavaa meillä on. No, doboilu jatkuu kesäkuuhun asti ja siitä ollaan kovasti edelleen tykätty. :) Ja vielä en ole nakuksi ajellut kun tuli nämä viileämmät kelit, mutta on nämäkin lämmöt Kiralle jo melkein liikaa tällä turkilla. 

Kesällä olisi hauskaa tehdä Kiran kanssa telttareissu, ehkä yhden tai max kahden yön matka jonnekkin kansallispuistoon tai ihan vaikka leirintäalueelle. Joku sellainen kevyt reissu, eli ei kilometrien patikointia joka päivä vaan lähinnä hengailua, syömistä ja uimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...