27.5.18

Turkki ajeltu taas kesäksi

Kiran vatsavaivat helpottivat muutaman päivän kuluessa, sen jälkeen sairastuin itse, jolloin meillä oli noin viikon tauko fyssarin antamista kotitehtävistä. Tämän jälkeen olin viikon lomalla. Sovittiin siis fyssarin kanssa seuraava käynti vasta kesäkuun loppuun, että keritään tehdä jumpat. Nyt voidaan siis jatkaa meidän jumppausta normaaliin tahtiin, noin 5 kertaa viikossa. Jumppaohjeisiin kuuluu mm. vastakkaisten jalkojen nostoa ja selän venytyksiä.

Ja nyt itse aiheeseen. Ensimmäisten hellepäivien saavuttua päätin käydä eläintarvikeliikkeessä testaamassa trimmereitä, ettei tarvitse maksaa kalliista koneesta jos ei edes tiedä että toimiiko se paksuun pohjavillaan. Onneksi eläintarvikeliikkeessä oli kaikki koneet alennuksessa, joten hintakin oli odotettua edullisempi. Olin varautunut maksamaan reilusti yli 100e, mutta tämän koneen sainkin 90e hintaan. Ja voi kuinka hyvin se toimiikaan! Niin sujuvasti ajoi Kiran turkin, mutta tiheämmässä kohdassa niskassa piti ajaa moneen kertaan että sai lyhyeksi. Oli oikea päätös ajaa jälleen turkki, Kira olisi muuten kärsinyt näillä helteillä.

Maailman kaunein <3

Turkin ajon jälkeen Kirasta tuli heti silminnähden energisempi ja leikkisämpi, kokonaisvaltaisesti paljon iloisempi koira. Nyt ei Kiran enää tarvitse vain maata varjossa koko päivää ja odotella illan viileyttä, vaan voidaan leikkiä ja käydä kävelyllä jopa päivällä. Myös uiminen on Kiran mielestä ihanaa, kun se nyt oikeasti viilentää (paksun turkin läpi ei vesi mene). Näen myös mahdolliset punkit/hotspotit helposti. Kira tykkää välillä ottaa aurinkoa, mutta nyt minun ei tarvitse seurata yhtä intensiivisesti merkkejä lämpöhalvauksesta.. Kira siis viilentyy tosi nopeasti, jos sille on tullut kuuma. Turkin ajelu on siis tuonut taas kerran pitkän listan positiivisia vaikutuksia, eikä yhtään negatiivista. Nyt voidaan oikeasti nauttia kesästä, eikä vain maata toimettomana! :) Niskaan laitettu Bayvantic suojaa punkkien lisäksi myös hyttysiltä, joten niistäkään ei tarvitse huolehtia.

Eihän se nyt mittelspitziltä näytä mutta senkö takia pitäisi koiran kärsiä, että näyttää "miltä sen kuuluu"? Eikös ihmisillä ole sama homma, yritetään tunkea johonkin samaan muottiin kaikki. Me ainakin näytetään just siltä missä meillä on hyvä olla, eikä välitetä kenenkään muun mielipiteestä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti