2.4.18

Kira fysioterapeutille

Suunnitelmiin tuli muutos ja tulinkin vanhemmilleni jo pääsiäisestä lähtien. Kira onkin jo täällä ollut viimeiset pari viikkoa ja siinä ajassa on jotain tapahtunut. Kira on aivan kankea.

Eilen huomasin tämän ensimmäistä kertaa kun Kira oli menossa yläkertaan. Se oli juuri nousemassa rappusia mutta epäröi. Sitten uusi yritys, taas epäröi, jonka jälkeen Kira jäi makaamaan rappusien alapäähän. Hetken päästä Kira nousi ja otti vauhtia, sitten meni rappuset ihan mallikkaasti ylös. Myös tuolin selkänojalle nousu on hidastunut, Kira ennemmin kiipeää nojalle kuin hyppää. Kävely tuntuu myös olevan jotenkin hidasta, kankeaa.

Eläinten fysioterapia tuntuu yleistyneen ja netistä bongasinkin ihan lupaavalta kuulostavan henkilön. Laitoin hänelle sähköpostia kysellen hieman aikatauluista ym. Nyt vain odottelen vastausta ja toivon että saataisiin hänelle aika mahdollisimman pian.

Itse kävin fyssarilla jokunen viikko sitten ja sieltä tuli niin hyvät neuvot että aloin miettimään hieronnan tarpeellisuutta - ainakin ihmisille. Fyssari oli siis sitä mieltä että hieronnalla ei saada juurikaan merkittävää hyötyä, koska saman ellei paremmankin vaikutuksen saa ihan vain sillä että käy salilla. Olin saanut lääkäreiltä viikkoja kestäviä lääkekuureja, vaikka paras lääke lihaksille on liike. Eikä niistä lääkkeistä ollut edes hyötyä, paitsi pahimmassa akuutissa vaiheessa.

Aloin sitten miettimään koirahierontaa. Kiraa olen hierojalle vienyt, viimeksi syksyllä pari kertaa. Aina on palvelu ollut suht samanlaista jokaisen hieronnan kohdalla: hierotaan, kutsutaan uudelleen niin monta kertaa kunnes jumit ovat poissa. Saadaan myös pari venyttelyohjetta, jotka eivät välttämättä venytä edes niitä pahimpia jumialueita. Ja tätä sitten toistetaan uudestaan ja uudestaan. Miksi hieroa aina jumit pois, kun ongelma on kuitenkin siellä taustalla. Nyt mulla on kovat odotukset fyssarille ja hänelle sähköpostiinkin laitoin, että toivon saavani ohjeet ja neuvot miten ennaltaehkäistä jumeja kun hierojat eivät näitä ole minulle antaneet. Jotain kotijumppaa tai vastaavaa Kiralle ihan mielelläni tekisin, koska haluan että Kira pystyy liikkumaan vaivattomasti vielä vuosienkin jälkeen. Hieronta aina silloin tällöin ei ole ratkaisu, mutta en sano että en ikinä Kiraa hierontaan veisi. Se voi hyvinkin olla muuten tässä "kuntoutuksen" tukena, mutta ei ainoa hoito.

Jos kellään tätä lukevalla on kokemuksia eläinten fysioterapiasta, siitä mielelläni kuulisin lisää!

Kohta alkaa taas nakuilukausi ja silloin pääsee näkemään paremmin Kiran liikkeet ja lihakset. Kuva vuodelta 2014.

2 kommenttia:

  1. Voi Kira pieni! Olen kuullun fyssarista paljon hyvää ja sieltä saatuja kotihoito ohjeita noudattamalla on päästy hyviin tuloksiin. Kannattaa käydä myös uimassa tai vesijuoksemassa. TSEMPPIÄ! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa että on ollut hyviä kokemuksia. :) Onneksi tulee kohta kesä niin pääsee Kira sit uimaan järveen! Kiitos! :)

    VastaaPoista

Korva pystyssä!