26.11.17

Pelkotiloja

Me ollaan Kiran kanssa matkusteltu nyt viime aikoina aika tiehään Keski-Suomeen junalla tai bussilla. Kira on aina ollut ääniherkkä, ja kaupunkien keskustassa oleminen on ollut pelottavaa. Kun aloitettiin meidän junamatkat (Kiran ensimmäinen kerta junassa), alussa Kira pelkäsi vain juna-asemalla oloa, kun oli niin paljon hälinää ja ääniä. Junassa se rauhoittui, vaikka oli sielläkin jännittynyt. Kun reissasimme enemmän, Kira alkoi pelkäämään jokaista pauketta ja kolinaa. Nyt olemme siinä tilanteessa että Kiraa pelottaa asemalta asemalle.... Aikamoinen koetus se on koko kropalle kun jännitää, tärisyttää ja koko ajan pelottaa. Kokeilimme sitten mennä bussilla, siellä pelotti vähemmän, mutta kuskin ajaessa keski- tai reunaviivalle, koko bussi tärisi ja Kiraa pelotti loppu matkan. Tätä ongelmaa ei ole paikallisbusseissa, joissa Kira on oikein nätisti.
Ensihätään laitoin tilaukseen teniinia. Se on aminohappo, jonka pitäisi rauhoittaa stressaavissa tilanteissa. Alan syömään sitä myös itse, katsotaan jos sillä olisi vaikutusta omaankin stressaamiseen.
Kiralle pitäisi varata aika verinäytekontrolliin joulukuulle, joten samalla kysäisen eläinlääkäriltä Kiralle jotain rauhoittavaa. En usko että teaniini itsessään auttaa noin voimaakkaaseen pelkotilaan, mutta sitä voi käyttää myös vähemmän jännittävissä tilanteissa ja rauhoittavan lääkkeen tueksi.
Päivittelen tilannetta kun päästään kokeilemaan.


Eilen tuli käytyä kuvailemassa kaverin koiraa Tampereen messukeskuksessa järjestetyssä koiranäyttelyssä. Tuli myös shoppailtua Kiralle kaikenlaisia herkkuja! Alla olevissa kuvissa esiintyy bedlingtoninterrieri Hertta. Olipas mukavaa päästä pitkästä aikaa kuvailemaan suht siistiin sisätilaan märän metsän sijaan.


4 kommenttia:

 1. Onpa kurja, että Kiralla on noin pahoja pelkotiloja. :( Toivottavasti löydät jotain apua, joka helpottaisi Kiran oloa. Voisikohan thundershirt auttaa matkustuspelkoonkin? Ukkoseen ja ilotulituksiin moni koira on saanut siitä ololleen rauhoitusta.

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut tuosta thundershirtistä, mutta eipä ole tullut ollenkaan ajatelleeksi! Lämmittääköhän se koiraa paljon, kun Kiralle tulee niin helposti kuuma. Mutta laitan sen mietintään ja se on kyllä kokeilulistalla jos ei meinaa muuten helpottaa. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Voi räkä! :( Tsemppiä, minäkin hedottaisin tuhdershirttiä. Jonkun verran se lämmittää mutta hengittää hyvin, niin olen ainakin kuullut. Ei ole henkilökohtaista kokemusta.

  VastaaPoista
 4. Pitääpä etsiä se jostain käsiini että pääsisin hypistelemään. :)

  VastaaPoista

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...