3.6.16

Meidän marsujen luonteenpiirteet

Marsut rakastavat rutiineja ja niillä on selkeä arvojärjestys. Näiden pienten karvapallojen elämä voi näyttää aika yksitoikkoiselta ja tylsältä, mutta niiden jokapäiväistä elämää seuratessa jokaisen oma luonteenpiirre tulee vahvasti esiin. Sylissäkin jokaisella on oma tapansa käyttäytyä.

Päätin ottaa tähän postaukseen myös kuvia. Laitoin marsun kerrallaan koriin ja kuvat kertovat oman osansa näiden luonteesta.
Jos et jaksa lukea niin kuvat kertoo kyllä enemmän kuin tuhat sanaa! :)


Diiva (suurieleisesti oikutteleva, teeskentelevä)
Meidän Diiva on oikea diiva. Silitä vahingossa vastakarvaan tai käännä karvoja sivuun nähdäksesi iho, niin huuto, vikinä ja heiluminen alkaa. Tai jos eläinlääkäri heiluttelee Diivan jalkoja nähdäkseen liikerataa niin huuto kuuluu odotushuoneeseen asti.
Sylissä Diiva yleensä haluaa äkkiä pois, mutta jos päättää rentoutua niin sitten se onkin ihan pannukakkuna.
Diiva onkin tämän marsulauman pomo. Tätä kirjoittaessa Diiva on hieman yli 3v, eli näistä neljästä se vanhin.

"Mami, missä sä oot? Vie mut takasin! Ai et vielä? No mää syön pari papanaa ootellessa."

Friidu (stadin slangia, tarkoittaa tyttöä)
Sitten on Friidu, jolla on kohta synttärit, 6.6. täyttää kaksi vuotta! Tämä neiti on tosi arka, viihtyy paljon piiloissa ja pientäkin outoa ääntä tai liikettä havaitessaan juoksee karkuun. Kuitenkin nälän yllättäessä tai rapinaa kuullessa Friidu aloittaa yleensä ensimmäisenä huutokuoron, korvat kirkumisesta heiluen.
Sylissä haluaa piiloon mutta rentoutuu hetken kuluttua, kun tuntee olonsa turvalliseksi niin alkaa juttelu. Pidättelee pissaamista viimeiseen asti.
Friidu on arvojärjestyksessä toinen.

"Hui, mihin sä mut toit? Uskaltaisko vähän kurkata reunan yli..?"


Tibi (viroa, tarkoittaa tipua/tyttöä)
Tibi on syntynyt lokakuun lopussa (nyt 1,5v) ja on kaikista isoin. Tibi on rohkea ja kova puhumaan sylissä. Ei pelkää purra jos on tyytymätön ja pissaa syliin ihan huoletta. Valittaa kovaan ääneen jos Friidu kävelee vieressä, nämä kaksi kun ovat alusta alkaen olleet riitapukareita. Tappelua eivät onneksi ole saaneet aikaiseksi, mutta perseen näykkimistä (ilman haavoja) tapahtuu usein.
Tibi on arvojärjestyksessä kolmas.

"Missä hitos mää oon? I'm out..."


Tirtsi (tirts on viroa ja tarkoittaa pientä tyttöä)
Tirtsi on meidän ainut "sekarotuinen". Täytyy silittää vastakarvaan kun karvoitus menee niin hassusti. Syntynyt myös lokakuussa, mutta on vuoden nuorempi kuin Tibi. Ajateltiin Tirtsiä hankkiessa että tästähän Tibi saa kaverin kun Friidu on niin ilkeä välillä, mutta mitä vielä... Nyt Tibi puree Tirstiä perseelle, oppinut näemmä huonot tavat isosiskolta...
Tirtsi on ensimmäisten joukossa huutamassa ruokaa ja sylissä ollessaan pissailee myös huoletta useita kertoja. Kaikille kiltti ja paljon puhuva neiti!

"Ohhoh, missäs muut on? Uskaltaisko sitä mennä.. Jos mää revin tätä pohjaa niin pääsisinköhän johonkin.."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti