25.6.21

Kesäkuulumiset

Kira kävi viikko sitten hammasjuurien poistossa ja operaatio oli mennyt hyvin. Samalla Kiralta kuvattiin lanne- ja rintaranka, sillä Kira on vinkaissut silloin tällöin kun on laitettu valjaat päälle. Mitään vikaa ei löytynyt (onneksi!), joten eläinlääkäri ehdotti fysioterapiaa. Sinne me mennään ensi viikolla. Kira kuullemma jännitti paljon alaselän lihaksia lääkärin kokeillessa selkää, joten voi olla ihan lihasperäinen ongelma. Kira on myös seisonut oudosti, vasemman kyljen ollessa hieman enemmän ulkoneva kuin oikea. Jospa fyssari löytäisi ongelmakohdan ja päästäisiin jumppailemaan oloa paremmaksi. :)Myös yllättäen Kiran polvista sain uutta tietoa. Lääkärin tunnustellessa Kiran polvia, vasen polvi luksoitui. Kuullemma polven aste olisi 1. Lumpio siis lähti paikaltaan otettaessa mutta palautui heti kun otetta hellitti. Eli siis ei vakava ongelma, asialle ei tarvitse tehdä mitään. Aikoinaan Kiralla todettu 0/0 polvet, mutta eihän se tarkoita että ne ikuisesti olisi nollat. Mutta hyvänä polvet pysyneet tähän ikään asti! 

Kesän ukkosmyräkät ovat myös koetelleet ja Kira on saanut rauhoittavaa jo muutaman kerran koska pelkää niin kamalasti ukkosta. Myös itikat ovat tuoneet omat ongelmat tähän kesään. Kira varmaan jo toivoisi että talvi tulisi pian.


Dobohan meillä loppui kesäkuun alussa ja kurssi oli kyllä niin hauska. Kira teki kaikki liikkeet venytyksistä lähtien aivan täysillä. Viimeisenä kertana myös me ihmiset mentiin pallon päälle ja niin se vain onnistui vaikka kovasti epäilin. :D

Kira katsoo että mitä ihmettä toi ihminen tekee.

Friidulla oli tässä alkukesästä ongelmaa mahan kanssa. Sen peppua piti olla joka päivä pesemässä, mutta sylissä ollessa tuli normaaleja papanoita. Friidu myös laihtui kovasti, se oli vain luuta ja nahkaa. Painoa oli vain reilu 600g, kun parhaimmillaan Friidu on painanut yli 900g. Laitoin marsut heinä/vesi dieetille ja eläinlääkäristä sain annostusohjeen matolääkkeen antamiseen. Axiluria annoin sitten molemmille viiden päivän ajan. Tämän jälkeen Friidun maha meni paremmaksi ja se lihosi 100g alle kahdessa viikossa kun sai taas antaa tuoreita! Välillä edelleen maha menee hieman löysäksi, mutta lähes normaali on nyt. Friiduhan täytti kesäkuussa jo 7v ja Nestori huhtikuussa 4v. On tuo Friidu ihmeellinen teräsmummo, todella virkeä nyt taas kun sai mahan kuntoon :)

Koroke on auttanut lopettamaan juomisen jälkeisen yskimisen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti