9.11.18

Marsuhuolia jälleen

Tiistaita huomasin aivan vanhingossa kun Tibiä nostin, että sillähän on suuri röpelöreunainen patti, joka lähtee nisästä ja jatkuu taaksepäin. Sain onneksi eläinlääkäriajan jo seuraavalle päivälle ja vieläpä samalle lääkärille joka hoiti Diivaa.

Lääkäri totesi heti alkuunsa että ompa patti iso ja hankalassa paikassa. Hän sanoi että jos olisi oma marsu, niin seurailisi ja jos yhtään tuntuu että olisi kasvanut niin sitten leikattaisiin pois heti. Patti on luultavasti kasvain eikä rasvapatti sen muodon ja kiinnittymisen vuoksi. Pelkona on että se on pahalaatuinen ja lähettää etäpesäkkeitä. Mutta lääkärin tunnusteli Tibin eikä muita poikkeavuuksia löytynyt ja imusolmukkeet tuntuivat myös normaaleilta.


Nyt yritän siis olla sörkkimättä pattia joka päivä ja katson kasvaako se. Luulen kyllä että se kasvaa, koska se oli kerinnyt kasvaa niin isoksi mun huomaamatta. Mutta eihän sitä tiedä jos kasvu onkin jo pysähtynyt. Seuraillaan siis.

2 kommenttia:

  1. Mulla oli aikanaan kesyrottia ja niillähän kasvaimet on yleisiä. Ikävin oli, kun yhdelle tuli etujalkojen väliin patti, joka kasvoi ja kasvoi ja kasvoi. Rotta oli oikein hyvinvoiva, pirteä ja eloisa (eli ilmeisesti kasvain kasvoi vain ulospäin), mutta jouduttiin se lopulta lopettamaan sen takia, että kasvain tuli niin suureksi, että häiritsi jo rotan liikkumista ja hankautui maahan ja häkin verkkoon. Eläinlääkärilläkin käyntiin jo aiemmin näytillä, mutta ei suositellut leikkaamista useammastakin syystä.

    Toivottavasti Tibi pärjää pattinsa kanssa vielä pitkään. :)

    VastaaPoista
  2. Harmi että sinun rotan kasvain ei lopettanut kasvuaan, se tosiaan alkaa rajoittamaan pienen eläimen elämää jo kovasti. Se jännittää myös tässä Tibin tilanteessa, koska pattihan kannattaisi leikata nyt kun Tibi on vielä hyvässä kunnossa. Vielä en ainakaan ole huomannut kasvussa muutosta, joten saa nähdä tarvitseeko leikata ollenkaan. :)

    VastaaPoista

Rakas Kira

Elämä on jatkunut eteenpäin, vaikka ikävä onkin murskaavaa. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Kiran tuhkia jouduimme odottele...