24.9.23

Hyvästi Kira


14.02.2010-17.09.2023


Koirani lähti
niin sammui tähti
nyt tyhjä on peti ja tuoli
on autio talo
kun himmeni valo
ja lempeä ystävä kuoli

Rakkaus kantaa
ja lohtua antaa
näin ylitse kuolemankin
se voimia kysyy
vaan vierellä pysyy
myös silloin kun suru on rankin

Muistoja riittää
jo hiljaa voin kiittää
sain kanssasi ihanan ajan
ja muistan sen retken
ja jokaisen hetken
käy ystävyys ylitse rajan

-Anna-Mari Kaskinen


Kira on poissa. Kira oli todella hyväkuntoinen ja iloinen ja onnellinen pikkukoira. Söi paljon mustikoita ja kävi meidän kanssa sienestysreissuilla. Yhdessä nukuimme päikkäreitä (Kiran lempparihommaa) ja etsimme pieniä päästäisiä pihassa. Oli herkkujen etsintää ja pihan vahtimista. Käytiin kävelyllä siellä mihin Kira halusi mennä. Jos oli pitkä lenkki, kannoin Kiraa jotta taas hetken päästä hän jaksoi juosta pusikossa. Aamupusuja annettiin puolin ja toisin, kuten myös iltapusuja ja päiväpusuja. Rapsutuksia silloin kun Kira niitä halusi. Temppujen tekemistä ja leluilla leikkimistä. Muistan jokaisen hetken ja retken Kiran kanssa ja olen niistä kaikista niin kiitollinen.

Yli kolmetoista vuotta sain pitää Kiran elämässäni. Kasvettiin Kiran kanssa yhdessä, Kira opetti minulle niin paljon. Kira oli aivan uskommattoman ihana, älykäs, kiltti ja rakas koira. Kira osasi lukea ajatukseni. Kira oli osa minua.

Nyt mielen on kuitenkin vallannut ääretön suru ja tuska. Tunteita ja ajatuksia on laidasta laitaan, sydäntä puristaa ja tuntuu kuin sielu olisi särkynyt. Olo on tyhjä, jotain puuttuu. Olen kuitenkin tavallaan hyväksynyt tapahtuneen, on pakko, jotta pääsen elämässä eteenpäin. Sitä Kirakin olisi varmasti halunnut.

Viime viikolla Kira kävi hammaskivenpoistossa. Ensin Kira osoitti toipumisen merkkejä ja alkoi syömäänkin. Jotain tapahtui ja Kiralle tuli kipuja. Päivystyksessä saatiin lääkkeitä ja hetken oli myös tiputuksessa. Kotona olo ei kohentunut, vaan taas mentiin päivystykseen. Kira jäi sinne tippaan. Lopulta Kiran elimistö petti.

Olen kiitollinen, että kerettiin sanoa Kiralle vielä viimeiset heipat. Viimeiset kehut, kuinka hyvä tyttö Kira on. Tosi hieno tyttö. Maailman paras tyttö.


Tulemme vielä tapaamaan jälleen jonain päivänä ja se hetki tulee olemaan täynnä iloa ja rakkautta.

Kiitos Kira kaikesta.


4 kommenttia: