13.5.17

Rally-toko VOI nollakoira Muurame 11.5.2017

Mikä on nollakoira?
Rally-tokossa voittaja- ja mestariluokassa on käytösruutu yleensä suhteellisen lähellä rataa, minkä koirakko suorittaa oman ratasuorituksensa jälkeen. Käytösruudussa koiran täytyy olla tuomarin määräämässä asennossa 2-3 minuuttia liikkumatta (esim. sivulla istu). Jotta jokaisen suoritus olisi tasapuolinen, täytyy käytösruudussa olla alussa joku ensimmäisen kilpailijan ratasuorituksen aikana, ja radalla täytyy olla joku viimeisen kilpailijan ollessa käytösruudussa. Tämä "joku" on nollakoirakko.


Käsittääkseni nollakoirakoista on yleensä pulaa, sillä monesti olen nähnyt ilmoituksia juuri ennen kisoja jossa vapaaehtoisia etsitään. Tämä on kummallista, sillä miksi joku ei haluaisi ilmaista treeniä oikeassa kisatilanteessa ja saada siitä vielä arvostelun? Tämä oli nyt ainakin meille todella tarpeen, sillä toivon mukaan parin viikon päästä siirrytään jo voittajaluokkaan!

Rata oli suhteellisen helppo, ei ollut mitään juosten, eikä ollut oikealla puolella seuraamista kuin muutaman kyltin verran. Myöskään peruuttamista ei ollut. Harjoiteltiin ennen omaa vuoroa ja olin ilmeisesti saanut Kiran väsytettyä kivasti kun ei turhia häseltänyt tai edistänyt.
Käytösruudussa koiran oli oltava edessä istuen. Olin varautunut siihen että Kira ei välttämättä malttaisi olla paikallaan mutta hienostihhan se meni! Loppuvaiheessa jo nosteli tassuaan siihen malliin että eikö jo pääsis pois.

Radalle mentiin hyvillä mielin, jännitti totta kai muttei yhtä pahasti kuin maksetusta kisasta. Ihan ensimmäiseltä kyltiltä heti -10p koska Kira pysähtyi ennenkuin kiersi minun takaa. Ohjaaja saisi pysähtyä mutta ei koira. Pari kertaa uusittiin ja ensimmäisestä uusimisesta tuli lisäksi -3p koska en mennyt tarpeeksi kauas kyltistä. Virhepisteitä tuli lisäksi vinoudesta, käskyttämisestä (jouduin toistamaan "istu" käskyn), kontrollin puutteesta (Kira hyppäs mua vasten) ja ohjaajavirheestä (varmaan taivuin liikaa). Yhteensä pisteitä tuli 77/100, eli tulos olisi tullut! Olin tosi tyytyväinen, sillä nyt tiedän missä on treenaamisen tarvetta.

Yllätti se, kuinka herkästi miinuksia alkaa rapsahtelemaan ylemmissä luokissa. Mahtavaa kuinka joka luokka on edellistä vaikeampi niin ei käy ainakaan laji liian helpoksi. :)

Tuomarin kommentti: "Kauniit asennonvaihdot, hyvää tarkkaa tekniikkaa, hyvä asenne läpi radan :)"


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäinen viikko takana

Karu kasvaa hyvää vauhtia isommaksi pojaksi. :) Leikkisä kaveri on hereillä ollessa, hän osaa viihdyttää ihan itse itseään, ei siis tarvitsi...